Αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω ζάχαρης

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ αναφέρει ότι ο σχετικός δείκτης κατέγραψε αύξηση των τιμών τροφίμων κατά 10% σε ετήσια βάση μετά την αύξηση του 2,9% που είχε προηγηθεί τον Αύγουστο.

Πρόκειται για τον δείκτη που καταγράφει τις μεταβολές στην τιμή ενός καλαθιού βασικών τροφίμων.

Ο Οργανισμός επισημαίνει, ωστόσο, πως οι τιμές παραμένουν σε «σχετικά χαμηλά» επίπεδα, ενώ η συνολική εικόνα της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων είναι «σταθερή».