Οι ΔΕΡΥΝEΙΩΤΙΚΕΣ φλαούνες είναι αλλιώτικες! Η συνταγή που θα σε ξετρελάνει!

Το Πάσχα πλησιάζει πως και πως και οι οικοκυρές ήδη μπήκαν στην κουζίνα για να φτιάξουν την πατροπαράδοτη συνταγή των πιο διάσημων εδεσμάτων της περιόδου!

Τις φλαούνες!

Οι φλαούνες βγαίνουν σε διάφορες εκδοχές, σκέτες, με χαλλούμι, με σταφίδα, με τυρί ή αναρή, έχουν το κοινό τους και είναι πεντανόστιμες!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις δερυνειώτικες φλαούνες, που μας έρχονται από τη φημισμένη και όμορφη Δερύνεια, της κυρίας Μυροφόρας!

Ωραία συνταγή, αλλιώτικη και πεντανόστιμη!

Τι διαφορετικό έχει;

Απλά φτιάξε τις και θα μας θυμηθείς!

Υλικά:

4 κιλά Τυρί
30 αυγά
4 φακελάκια μαγιά
1 κιλό σταφιδακια
50 κόκκους μαχλέπι
45 κόκκους μάστιχα
3/4 φλυντζανιού δυόσμο
2-3 κλοναράκια φρέσκο δυόσμο
λίγο αλάτι

Για το Φύλλο της φλαούνας:

1 kg Αλεύρι
1/2 φλυτζάνι λάδι
λίγο αλατι
σουσάμι για το πασπάλισμα
αυγό για επάλειψη
3 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Πρώτα βάζουμε το τυρί και τελευταία προσθέτουμε όλα τα υλικά. Τελευταία βάζουμε τα σταφιδάκια και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μίγμα στη φλαούνα και το κάνουμε σαν μπαλίτσα να μπει στο φύλλο που θα ανοίξουμε.

Ψήνουμε περίπου 30-40λεπτά στους 200 βαθμούς

ΜΧ