Μπάχαλο στο Νεκροτομείο Λεμεσού

«Κλητήρας, γυναίκα, ηλικίας 45 ετών, η οποία εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, κλήθηκε και ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να μεταβεί σε θάλαμο για να μεταφέρει μαζί με φροντίστρια, τη σορό ενός νεκρού ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε θάλαμο του Νοσοκομείου Λεμεσού. Τον μετέφερε στο Νεκροτομείο Λεμεσού και όπως συνήθιζε καθημερινά να κάνει, προσπάθησε να ανοίξει το χώρο του Νεκροτομείου σε ύψος περίπου τριών μέτρων και στην προσπάθεια της αυτή, να ανοίξει και να εναποθέσει τη σορό, δυστυχώς, έπεσαν στο πρόσωπο της τα υγρά νεκρού που υπήρχε πριν από μερικές μέρες στο συγκεκριμένο χώρο και κανείς δεν φρόντισε να καθαριστεί το συγκεκριμένο σημείο», συμπλήρωσε.

 

Στην έκπληξη της, συνέχισε ο κ. Δίπλαρος, δυστυχώς υπήρξε και κατάποση από την ίδια των υγρών αυτών.

 

«Αμέσως, η συνάδελφος της η φροντίστρια της έβγαλε τα ρούχα, έτρεξαν στις Πρώτες Βοήθειες, ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου και αυτή τη στιγμή η γυναίκα νοσηλεύεται στο παθολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού. Γίνονται διαρκώς και έχει υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις γιατί υπάρχει ο κίνδυνος λοίμωξης. Εχει υποστεί σοκ. Εκείνο το οποίο ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας είναι τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό αυτό», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Δίπλαρος έκανε και δεύτερη καταγγελία, συγκεκριμένα , εδώ και περίπου έξι μήνες στο Νεκροτομείο Λεμεσού υπάρχει σορός νεκρού, ο οποίος ακόμα δεν έχει ζητηθεί και παραμένει στο χώρο εκεί, με αποτέλεσμα η δυσοσμία να είναι μεγάλη, ανυπόφορη.

 

«Οι κλητήρες οι οποίοι μεταφέρουν τις σορούς αναμένεται να προβούν σήμερα σε διαμαρτυρίες και δεν θα προχωρούν πλέον στην άσκηση των καθηκόντων τους και θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να διερευνήσει το όλο περιστατικό και να μας πει αν και εφόσον επιβεβαιώνονται αυτές οι καταγγελίες σε ποιες ενέργειες προβαίνει, να μας πει σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για το γεγονός ότι σχεδόν καθημερινά στο Νεκροτομείο Λεμεσού υπάρχει χώρος για άλλες σορούς και την ίδια ώρα ποια είναι η καθαριότητα στο συγκεκριμένο χώρο, ποιος είναι ο σεβασμός και απέναντι στους νεκρούς, αλλά κυρίως απέναντι στους συγγενείς των νεκρών, αλλά και στο προσωπικό το οποίο εργάζεται νυχθημερόν», κατέληξε.