Έκτακτη σύγκληση Ολομέλειας της Βουλής ζήτησε ο ΔΗΣΥ

Όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, εφ όσον η επιστολή φέρει υπογραφές από τον προβλεπόμενο αριθμό Βουλευτών, όπως και έγινε, ο κ. Ομήρου είναι υποχρεωμένος να απαντήσει σε πέντε ημέρες και εντός οκτώ ημερών να ορίσει την έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας, η οποία και θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στη νενομισμένη διαδικασία εξέτασης του νομοθετήματος και  στην ψηφοφορία για έγκριση ή απόρριψή του.


 

Δείτε επίσης: 24h Αποκαλυπτικό: Κίνδυνος εσωκομματικής κρίσης στον ΔΗΣΥ


 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των Συνεδρίων των Αποδήμων, στο “Φιλοξενία” Λευκωσίας, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως “ήταν γνωστό, εδώ και μερικές εβδομάδες, μετά την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ, ότι θα στέλλαμε γράμμα στον Πρόεδρο της Βουλής, με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, για σύγκληση επείγουσας και έκτακτης συνεδρίας του σώματος, για τις αναγκαίες -κατά την άποψή μας- τροποποιήσεις πάνω στο νόμο, που ψήφισε η Βουλή, περί εξυγίανσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων”.

“Είναι γνωστό”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, “ότι όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα είχαν δηλώσει ότι, με το πιστόλι στον κρόταφο, εξαναγκάσθηκαν να ψηφίσουν μια νομοθεσία, στην οποία, εκ των υστέρων, διαπίστωσαν ότι εδίδοντο υπερεξουσίες σε συγκεκριμένη Αρχή ενός ατόμου και η πρόθεσή μας”, πρόσθεσε, “είναι να ψηφισθεί σε νόμο η πρόταση νόμου, που έχουμε καταθέσει εδώ και μερικούς μήνες”.

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο αυτής της πρότασης νόμου, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως “υπήρχε η προσέγγιση και υπάρχει ακόμα στο να αλλάξει η Αρχή Εξυγίανσης και, από ένα πρόσωπο που είναι σήμερα ή μία Αρχή που είναι η Κεντρική Τράπεζα, να συμπεριληφθούν σε αυτή την Αρχή περισσότερα του ενός άτομα ή θεσμοί”.

“Υπάρχει και η άλλη πολιτική θέση”, είπε ο κ. Νεοφύτου, “που ακούσθηκε τόσο από πλευράς Δημοκρατικού Συναγερμού όσο και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, όσον αφορά το θέμα της Διαχειρίστριας της Λαϊκής Τράπεζας και για το πώς θα εκπροσωπηθεί το 18% και όλα αυτά τα ζητήματα είναι ανοικτά, εμείς ζητήσαμε τη σύγκληση, έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και πιστεύουμε ότι η ολότητα των πολιτικών κομμάτων μπορεί να στηρίξει μιαν κοινή θέση, που θα διασφαλίζει περισσότερη ομαλότητα και ασφάλεια στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό μας τομέα”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ