Επίσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ στην Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών

Στην Κύπρο για δεκαετίες ήταν γνωστή η ναυτιλία και στο άκουσμα της όλοι σκεφτόντουσαν τους Γερμανούς που διαχειρίζονταν τα πλοία και εγκαταστάθηκαν εδώ στη Λεμεσό, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από επίσκεψή του στην Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη.

Πρόσθεσε πως «εκτιμούμε τη συμβολή τους, όμως, πιο ουσιαστική, είναι η παρουσία των Κύπριων ιδιοκτητών πλοίων που έχουν τα γραφεία τους στην Κύπρο και τα οφέλη στην κυπριακή οικονομία είναι πολλαπλάσια».

Όπως είπε ο κ. Νεοφύτου, «υπάρχουν τεράστιες προοπτικές, είμαστε δίπλα στην πλοίο-ιδιοκτησία και με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας είμαι σίγουρος πως τα δίκαια αιτήματα που έχουν τεθεί θα τύχουν και της σωστής επίλυσης από την κυβέρνησή μας».

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών για τη συνάντηση αλλά και τη φιλοξενία «σε ένα από τα κτίρια που δείχνει με εμφαντικό τρόπο το πόσο η κυπριακή πλοιοκτησία έχει αγκαλιάσει την κυπριακή σημαία και έχει επενδύσει στη χώρα μας».

Πρόσθεσε ότι «είναι ο στυλοβάτης, θα λέγαμε, της κυπριακής ναυτιλίας και η Κυβέρνηση είναι δίπλα στην πλοιοκτησία, στον Κύπριο πλοιοκτήτη για να μπορέσει να ενισχύσει αυτόν τον τομέα ακόμη περισσότερο για να έχει πολύ μεγαλύτερη συνεισφορά στην οικονομία του τόπου».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, Ανδρέας Χατζηγιάννης, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «είναι βαθύς γνώστης της κυπριακής ναυτιλίας και το ενδιαφέρον του είναι αμείωτο».

«Πιστεύει στην κυπριακή ναυτιλία και είναι από τις βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης η ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας σε βάθος χρόνου και σε αυτήν την προσπάθειά μας τους βρίσκουμε πάντα αρωγούς και υποστηριχτές», είπε ο κ. Χατζηγιάννης.

Ανέφερε ότι «είμαστε πολύ ευτυχείς που άνθρωποι σαν τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, του κυβερνώντος κόμματος, είναι τόσο κοντά στην κυπριακή ναυτιλία και το ίδιο ισχύει και για τον Υπουργό μας ο οποίος με τη μεγάλη του πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι βαθύς γνώστης του πώς λειτουργεί η ναυτιλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τον καθορισμό της πολιτικής και τη συνέχεια της κυπριακής ναυτιλίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ