Η παραδοσιακή Γιορτή της Ζιβανίας επιστρέφει και φέτος- Δείτε πότε και πού

Μια από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα, η Γιορτή της Ζιβανίας, πραγματοποιείται και φέτος στα όμορφα χωριά της Πιτσιλιάς, την Άλωνα και το Πελέντρι.

Οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2010 και έκτοτε καθιερώθηκε ως ετήσιος  θεσμός, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, ντόπιων και ξένων. Οι φετινές εκδηλώσεις, που θα γίνουν στην Άλωνα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και στο Πελέντρι την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, τελούν υπό την αιγίδα του υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρου Ξενοφώντος.

Ενημερωθείτε για τη γιορτή της ζιβανίας εδώ: greekleaflet2023

Όπως τονίστηκε στη δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 στην αίθουσα διασκέψεων του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας,  η Γιορτή της Ζιβανίας στοχεύει στην προβολή και προώθηση του εκλεκτού ομώνυμου ποτού της Κύπρου και ταυτόχρονα, με έναν πολλαπλά συμβολικό τρόπο, συμπυκνώνει το πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό όραμα των χωριών της υπαίθρου, και αποτελεί έκφραση αγάπης για την Κύπρο και τις ρίζες μας. Η ζιβανία, ένα προϊόν κατ’ εξοχή ταυτισμένο με την Κύπρο, χαρακτηρίζεται από τη μοναδική της γεύση και το υπέροχο άρωμά της. Είναι άχρωμο και ευχάριστο οινοπνευματώδες ποτό με το ελαφρύ άρωμα των σταφίδων.

Στη συνέντευξη Τύπου απηύθυναν χαιρετισμούς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Σωκράτης Σωκράτους, η εκπρόσωπος του υφυπουργείου Τουρισμού Ελίνα Χριστοφίδου και οι κοινοτάρχες Άλωνας και Πελεντρίου, Νικηφόρος Διονυσίου και Νικόλας Πατσιάουρος. Όπως κάθε χρόνο, η Γιορτή της Ζιβανίας έχει τη στήριξη του υφυπουργείου Τουρισμού και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους. Και στις δύο εκδηλώσεις οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή παρασκευή της ζιβανίας και προϊόντων του αμπελιού, να τα γευτούν και να απολαύσουν μουσική και χορούς του τόπου μας.

Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή διάσκεψη: