Η «Σιδηρά Κυρία» του οίκου Prada στη Πάφο

 

Η  Miuccia Prada , η εγγονή του Mario Prada, που ανάλαβε την εταιρία του παππού της από το 1975, βρίσκεται για διακοπές στην Πάφο και συγκεκριμένα στο πολυτελές ξενοδοχείο  «Anassa»! 

Σύμφωνα με πληροφορίες η «Σιδηρά Κυρία» του οίου -όπως είναι γνωστή-, έφθασε στο νησί μας με ιδιωτικό τζετ, ενώ στο ξενοδοχείο μεταφέρθηκε με πλήρη μυστικότητα! Το πόσο θα διαρκέσουν οι διακοπές της στο νησί μας, παραμένει  άγνωστο.

Η Miuccia γεννήθηκε το 1949 στο Μιλάνο, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, έκανε επιτυχία ως μίμος και υπήρξε ενεργό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος αλλά και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Όταν ξεκίνησα, ο χώρος της μόδας ήταν ο χειρότερος για μία αριστερή φεμινίστρια. Ήταν τραγικό. Ήμουν προκατειλημμένη και είχα πρόβλημα», είπε και συμπλήρωσε: «Υποθέτω ότι ένιωθα τύψεις που δεν έκανα κάτι πιο σημαντικό, πιο πολιτικοποιημένο. Οπότε, κατά κάποιον τρόπο, προσπαθώ να χρησιμοποιώ το fashion industry για αυτές τις δραστηριότητες». 

Το 1978, η Muccia, αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση, που είχε ιδρύσει ο παππούς της από το 1913 και η οποία μέχρι τότε έφτιαχνε μόνο δερμάτινες  τσάντες πολυτελείας. Την ίδια χρονιά, το 1978, συνάντησε  και τον έρωτα της, που είναι σήμερα και ο σύζυγος και ο συνεργάτης, τον Patrizio Bertelli!  

Το 1985, η Miuccia είχε την πρώτη επιτυχία της, όταν σχεδίασε μια σειρά με τσάντες νάιλον από μαύρη, λεπτή ύφανση  και είναι γνωστή για το συγκρατημένη, μινιμαλιστικό, κλασσικό, δροσερά και άνετο, αλλά γεμάτο  πολυτέλεια στυλ της!  

Η εταιρεία Prada σήμερα, έχει επεκταθεί σε δερμάτινα είδη, παπούτσια, αρώματα και είδη ένδυσης για τους άνδρες και τις γυναίκες, ενώ έχει  περίπου 250 καταστήματα σε 65 χώρες, καθώς και 5 διαφορετικά labels: Prada, Miu Miu, Collezione Uomo, Prada Sport, Linea Rossa.