Η Warner Bros. ανακοίνωσε πως δε θα κυκλοφορήσει το «Batgirl»

Σε μία προσπάθεια μείωσης εξόδων, η Warner Bros. ανακοίνωσε πως δε θα κυκλοφορήσει την ολοκληρωμένη ταινία «Batgirl» κάνοντας μία άνευ προηγούμενου κίνηση για στούντιο του Hollywood

Σε μία κίνηση άνευ προηγούμενου πέρασε η Warner Bros. όταν ανακοίνωσε πως δε θα κυκλοφορήσει τη νέα ταινία «Batgirl». Η ταινία είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά της και ήταν σχεδόν έτοιμη για να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά στο HBO Max.

Η ασυνήθιστη κίνηση από ένα μεγάλο στούντιο έρχεται μετά από μία αλλαγή στην ηγεσία της Warner Bros., καθώς μετά τη συγχώνευση με την εταιρεία Discovery, ο νέος CEO του στούντιο είναι ο David Zaslav. Ο νέος CEO θέλει να δώσει προτεραιότητα σε τεχνικές που μειώνουν το κόστος παραγωγής ταινιών και να επαναπροσδιορίσει το στούντιο ως στούντιο δημιουργίας κινηματογραφικών blockbuster και όχι ταινιών για streaming πλατφόρμες.

Η ταινία «Batgirl», στην οποία πρωταγωνιστεί η Leslie Grace ως Barbara Gordon και είναι σε σκηνοθεσία των Adil El Arbi και Bilall Fallah (Bad Boys For Life), πήρε το πράσινο φως το 2021 σε μία προσπάθεια της Warner να δημιουργήσει πρωτότυπες ταινίες για την streaming πλατφόρμα του HBO Max. Η ταινία είχε ένα budget που έφθανε τα 80 εκ. δολάρια, πολύ μικρότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα budget κινηματογραφικών ταινιών του DCEU.

Η εταιρεία αποφάσισε, επίσης, να μην κυκλοφορήσει ούτε το σίκουελ της ταινίας του 2020 «Scoob!». Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Scoob!: Holiday Haunt» ήταν και αυτή σχεδόν έτοιμη για κυκλοφορία με πηγές που αναφέρει το Variety να θέλουν την ταινία να κόστισε στο στούντιο 40 εκ. δολάρια.

Μετά την είδηση, που κυκλοφόρησε από τη New York Post, η Warner Bros. εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει τα εξής:

«Η απόφαση του να μην κυκλοφορήσουμε την ταινία «Batgirl» αντικατοπτρίζει την στρατηγική της ηγεσίας μας σε σχέση με τις ταινίες της DC και το HBO Max.

Η Leslie Grace είναι μία πολύ ταλαντούχα ηθοποιός και η απόφαση αυτή δεν έχει να κάνει με την ερμηνεία της στον ρόλο. Είμαστε ευγνώμονες στους δημιουργούς των «Batgirl» και «Scoob!» και στους ηθοποιούς και ελπίζουμε να συνεργαστούμε ξανά μαζί τους στο μέλλον»

Πηγές που επικαλείται το Hollywood Reporter υποστηρίζουν πως οι ταινίες με μεγάλα budget που ετοιμάζονται για streaming πλατφόρμες φαίνεται να μην έχουν πλέον οικονομικό κίνητρο για τη νέα ηγεσία της Warner Bros. Από την άλλη, πηγές που μίλησαν στο Variety, υποστηρίζουν πως η νέα ηγεσία θέλει να επικεντρωθεί σε ταινίες της DC που να είναι blockbuster και να κυκλοφορούν στους κινηματογράφους.

Παρόλα αυτά, η απόφαση εξακολουθεί να προκαλεί σοκ, καθώς τα στούντιο σχεδόν ποτέ δεν αφήνουν παραγωγές ακυκλοφόρητες, προτιμώντας να έχουν τουλάχιστον κάποια επιστροφή της επένδυσής τους, έστω και μικρή. Μάλιστα, η απόφαση αυτή έρχεται σε έναν καιρό που η Warner Bros. εξακολουθεί να ψάχνει το τι θα κάνει με το «The Flash», μια ταινία της DC, που έχει γυριστεί ειδικά για την κυκλοφορία του στους κινηματογράφους το 2023. Η ταινία έχει περάσει από σαράντα κύματα μετά και τις επανειλημμένες καταγγελίες για κατάχρηση και ανάρμοστη συμπεριφορά από τον πρωταγωνιστή της, Ezra Miller.

πηγή: neolaia.gr