Ικανοποιημένοι από στάση Λιλλήκα οι απολυμένοι ωρομίσθιοι

 


 

Διαβάστε επίσης, “ΜΟΚΑΣ: Καμία υποψία για δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη” και “Λάρνακα: Όλα έτοιμα για τις Προεδρικές εκλογές”.


 

Μετά τη συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο, ο κ. Διομήδους μίλησε για μεγάλη αδικία που είναι η απόλυση του έκτακτου ωρομίσθιου υπαλληλικού προσωπικού στο δημόσιο.

«Εννιακόσια ενενήντα δύο άτομα, με δουλειά 6 ή 7 μήνες το χρόνο αποφασίστηκε από κάποιους να πληρώσουν τα σπασμένα, να μείνουν χωρίς εργασία και αντί να πάνε για μεροκάματο να καταντούν στο ανεργιακό». Βρήκαν, είπε, απόλυτη κατανόηση από τον κ. Λιλλήκα και ξεκάθαρη δέσμευση ότι αυτή η αδικία πρέπει να αρθεί. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι σύντομα, εφόσον αναλάβει ο κ. Λιλλήκας την Προεδρία της Δημοκρατίας, να είναι το πρώτο θέμα που θα ρυθμίσει «για να στείλει και το μήνυμα ότι θα είναι μια Προεδρία πραγματικής κοινωνικής δικαιοσύνης και ισορροπίας μεταξύ των στρωμάτων του λαού και της κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ εξέφρασε ικανοποίηση για τον τρόπο με τον οποίο αντικρίζει το θέμα των ωρομίσθιων υπαλλήλων ο κ. Λιλλήκας. «Ελπίζουμε ότι θα βρούμε τους τρόπους, στο τέλος της ημέρας, να ικανοποιήσουμε την ανάγκη αυτών των ανθρώπων για να εργαστούν και όχι να καταφύγουν και αυτοί στο ανεργιακό ταμείο».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος, Γιώργος Λιλλήκας εξέφρασε την συμπάθειά του για τους ωρομίσθιους υπαλλήλους που έχασαν την εργασία τους κάνοντας λόγο για μεγάλη αδικία και υπενθυμίζοντας ότι από την πρώτη μέρα εξέφρασε τη στήριξή του προς το χαμηλότερο αυτό εργατικό προσωπικό, προσθέτοντας ότι τα σπασμένα πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι έκτακτοι υπάλληλοι του δημοσίου. Μπορεί φαινομενικά να φαίνεται ότι το κράτος θα εξοικονομήσει 90 περίπου εκ ευρώ, συνέχισε, αλλά στην πραγματικότητα το κόστος του ανεργιακού και των κοινωνικών επιδομάτων που θα δοθούν για τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, δεν θα αποτελέσουν εξοικονόμηση.

Στα πλαίσια της θέσης του για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, που η ίδια η Τρόικα αναμένει να υπογραφεί το δεύτερο 15νθημερο του Μαρτίου, θα είναι και η αποκατάσταση της αδικίας έναντι αυτών των εργαζομένων με την προοπτική εξοικονόμησης αυτού του μικρού ποσού από άλλα κονδύλια ή δαπάνες του κράτους.

Πρόσθεσε δε ότι στις προτάσεις του στο πρόγραμμα της διακυβέρνησης, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει, είναι και ο καθορισμός ανώτατου μισθού, με την λογική που υπάρχει και ο κατώτατος, και αυτός δεν πρέπει να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ με τα ωφελήματα, για τη θέση του Γενικού Διευθυντή. «Όλα πρέπει να λειτουργούν σε μια αναλογία, για να μην υπάρχει το αίσθημα της αδικίας μέσα στα κοινωνικά στρώματα».

Κληθείς να σχολιάσει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η υπόθεση εκκρεμεί στη δικαιοσύνη και δεν έχει τίποτε να προσθέσει. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στη δικαιοσύνη και στην κρίση των πολιτών, κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ