Οικολόγοι: “Άστε τα ζώα και πέστε μας την αλήθεια”

 

Το κίνημα των Οικολόγων αναφέρουν σε ανακοίνωση τύπου τα εξής, “Ενώ τα μεγάλα δύο κόμματα εξαντλούνται στη ζωολογία (λαγοί, χαμαιλέοντες, κουρκουτάδες κτλ) ο κυπριακός λαός – οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι βιοτέχνες και βιοπαλαιστές –  εξαντλούνται από την αγωνία για το «τι μέλλει γενέσθαι» με την τρόικα και τα νέα μέτρα λιτότητας (αν θα υπάρξουν).

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται αυτές τις μέρες δεν απαντιέται από την κυβέρνηση: Τελικά μένει, ή φεύγει, αν δεν τα βρει με την Τρόικα;

Ο κ. Αναστασιάδης τουλάχιστον – τον οποίο η κυβέρνηση κατηγορεί για μεταλλάξεις –τοποθετείται με σαφήνεια: όποιο κι αν είναι το μνημόνιο δεσμεύεται να το εφαρμόσει. Η κυβέρνηση τι σκοπεύει να κάνει; Εμείς ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε μία σαφή, ξεκάθαρη τοποθέτηση.

Αναμένουμε από τον Υπουργό Οικονομικών την Δευτέρα να ξεκαθαρίσει – όσο μπορεί και δικαιούται ο ίδιος – τις προθέσεις της κυβέρνησης, αφού ο ίδιος ο πρόεδρος και ο εκπρόσωπός του δεν ενημερώνουν με καθαρή γλώσσα το λαό.

Τέλος, θεωρούμε ότι η Κύπρος, στον υπό διαμόρφωση προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να σταματήσει να είναι καθαρός δότης και να δίνει περισσότερα από ότι παίρνει. Εκτός αν και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση σκοπεύει να εφαρμόσει – με το γνωστό διεστραμμένο τρόπο –  το τετριμμένο πλέον δόγμα του «αξιόπιστου διαμεσολαβητή».