«Κοινωνίες με Χρώματα»: Αγλαντζιά, Στρόβολος, Λατσιά, Δάλι, Γέρι, Τσέρι

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών

Τoυ Μάριου Δημητρίου

Την ολοκλήρωση του προγράμματος ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών από τοπικές αρχές, «Κοινωνίες με Χρώματα», για τη χρονιά που πέρασε, ανακοίνωσαν το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 σε διάσκεψη Τύπου στο Σκαλί Αγλαντζιάς, οι Δήμαρχοι Αγλαντζιάς, Ιδαλίου, Γερίου και Λατσιών, «παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν πουλά», όπως επεσήμαναν οι δύο τελευταίοι, σχολιάζοντας την παρουσία ενός(!) μόνο δημοσιογράφου στην εκδήλωση – του υπογράφοντος, για την «24». Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του έργου, που εφαρμόστηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά και αναμένεται η ανανέωσή του και για την περίοδο 2018-2019, με προώθηση κοινών δράσεων σε τοπικό επίπεδο, για ομαλή ένταξη μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας και για αρμονική συνύπαρξή τους, με τον ντόπιο πληθυσμό. Από τις δράσεις αυτές, έχουν επωφεληθεί 162 υπήκοοι τρίτων χωρών, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά. Το έργο έχει εγκριθεί από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Εταίροι του Δήμου Αγλαντζιάς, τελικού δικαιούχου του προγράμματος, είναι οι Δήμοι Στροβόλου, Λατσιών και Ιδαλίου,  η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) και η εταιρεία Opinion & Action Services Ltd. Το εταιρικό σχήμα πλαισιώνουν, με εκπροσώπηση από την ΑΝΕΛ, οι Δήμοι Γερίου και Τσερίου.

Συγχρηματοδότηση ΕΕ και Κύπρου

Όπως επισημάνθηκε, ο Δήμος Αγλαντζιάς εφάρμοσε κατά το 2017, το πρόγραμμα αυτό που καλύπτει την επαρχία Λευκωσίας και περιλαμβάνει συντονισμένες δράσεις για βελτίωση της ικανότητας μεταναστών και προσφύγων για ένταξη, πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού, της ξενοφοβίας και καταπολέμηση των διακρίσεων και του ρατσισμού. Το πρόγραμμα «Κοινωνίες με Χρώματα», είναι μέρος μιας συλλογικότερης προσπάθειας των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους στόχους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την εθνική στρατηγική της Κύπρου, για ομαλή ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στο νησί μας. Οι περισσότεροι μετανάστες στην Κύπρο, προέρχονται από λιγότερο αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, διαμένουν και εργάζονται νόμιμα σε εργασίες οικιακής φροντίδας και γεωργο-κτηνοτροφίας, ενώ υπάρχουν και πρόσφυγες και αιτητές ασύλου, από εμπόλεμες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται κατά 90% από το Ταμείο Ασύλου, Ένταξης και Μετανάστευσης της ΕΕ και κατά 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία, με συνολικό προϋπολογισμό, σχεδόν 150 εκατομμύρια ευρώ και περίοδο υλοποίησης, από 1η Φεβρουαρίου 2017, μέχρι 31 Ιανουαρίου 2018.

Για μια καλύτερη ποιότητα ζωής

Στην παρέμβασή του στη διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης, τόνισε ότι «κατά την υλοποίηση του έργου, έχουν καταβληθεί προσπάθειες, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία ένταξης της ομάδας στόχου, στις κοινωνίες όπου αποφάσισαν να ζήσουν και να προσφέρουν με νόμιμο τρόπο, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και κατά δεύτερο, προς αποτροπή δημιουργίας κοινωνικών προβλημάτων, που συνδέονται με τυχόν ρατσιστικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις. Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν, περιλαμβάνουν ενέργειες δικτύωσης και προώθησης της συνεργασίας μεταξύ τοπικών αρχών και οργανωμένων συνόλων υπηκόων τρίτων χωρών, ενέργειες παροχής προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας για την ομάδα στόχο, ενέργειες κατάρτισης, ενδυνάμωσης ικανοτήτων και προσανατολισμού, όπως και μικτές ενέργειες πολιτιστικών και αθλητικών ανταλλαγών, μεταξύ της ομάδας στόχου και της τοπικής κοινωνίας».

Τα 22 μικρά παιδιά στο Δάλι

«Συμπληρώσαμε φέτος με επιτυχία την πέμπτη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό, που μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε δεσμούς με τους υπηκόους τρίτων χωρών, που έγιναν αναπόσπαστο μέρος της τοπικής μας κοινωνίας», είπε στο δικό του σύντομο χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος. Πρόσθεσε ότι «στόχος μας αυτά τα πέντε χρόνια, ήταν η εμπλοκή των υπηκόων τρίτων χωρών στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου μας, ενώ επικεντρωθήκαμε σε δράσεις όπως το φεστιβάλ γευσιγνωσίας, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, πολυπολιτισμικό φεστιβάλ και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών. Όμως σημαντικότερη απ’ όλες τις δράσεις, ήταν το πρόγραμμα ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στις παιδικές λέσχες και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης, στο Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Ιδαλίου. Είμαστε περήφανοι, γιατί καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε 22 παιδιά, να διευκολύνουμε την ένταξη και αποδοχή τους στο σχολικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα δώσαμε την ευκαιρία και στους γονείς των παιδιών να κοινωνικοποιηθούν, να γίνουν αποδεκτοί και να νιώσουν ισότιμα μέλη της τοπικής κοινωνίας».

Βενεζουέλα, Κίνα, Σριλάνκα

Για πέμπτη κατά συνέχεια χρονιά, συμμετέχει στο πρόγραμμα και ο Δήμος Γερίου, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, Νεόφυτος Παπαλαζάρου. «Η κοινωνική πολιτική», πρόσθεσε, «είναι ομπρέλα προστασίας ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού κι αυτή πρέπει να είναι μέσα στις προτεραιότητες κάθε δημοτικής αρχής. Η δράση του Δήμου μας τη χρονιά που πέρασε, ήταν πολύ εποικοδομητική, αφορούσε μουσικοχορευτικές ανταλλαγές και προγράμματα και υλοποιήθηκε ο στόχος που θέσαμε, δηλαδή η εκδήλωση για μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από τη Βενεζουέλα, την Κίνα και τη Σριλάνκα. Ανυπομονούμε για την υλοποίηση της φετινής μας δράσης, για την ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών».

Πετόσφαιρα – καλαθόσφαιρα στα Λατσιά

«Το θέμα φαίνεται δεν πουλά, αλλά είναι πολύ σημαντικό, γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό υπηκόων τρίτων χωρών που κατοικούν στους Δήμους μας και πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα, για να προσφέρει στους ανθρώπους αυτούς», είπε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος, «υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια, εκδηλώσεις ανταλλαγής μουσικών παραδόσεων, διαγωνισμό τραγουδιού και αθλητικές ανταλλαγές, δίνοντας την ευκαιρία σε υπηκόους τρίτων χωρών να αναδείξουν τον πολιτισμό τους και να επικοινωνήσουν με την τοπική κοινωνία». Αναφέρθηκε στην οργάνωση από τον Δήμο Λατσιών, τουρνουά πετόσφαιρας και καλαθόσφαιρας, «με πολύ καλά αποτελέσματα, όπου συμμετείχαν πέντε ομάδες υπηκόων τρίτων χωρών και δύο κυπριακές ομάδες». Κατέληξε αναφέροντας ότι «επωφελήθηκαν πέραν των 60 υπηκόων τρίτων χωρών, που είχαν την ευκαιρία για γνωριμία και υγιή ανταγωνισμό στην τοπική κοινωνία».

Εφαλτήριο προόδου και εκσυγχρονισμού

«O Δήμος Αγλαντζιάς και το εταιρικό σχήμα, μέσα από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν και συνεχίζουν να αναλαμβάνουν, συμβάλλουν με καθοριστικό τρόπο στη διασφάλιση της συνοχής της κοινωνίας στο δικό τους επίπεδο, αξιοποιώντας την ποικιλομορφία, τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμική ταυτότητα των δημοτών τους», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνος Κυπριανού, που μετέφερε η συντονίστρια της εκδήλωσης, δημοσιογράφος Κατερίνα Σκαρή, μέλος της ομάδας έργου. Υπέμνησε ότι «τα Ταμεία Εσωτερικών Υποθέσεων, αποτελούν το χρηματοδοτικό εργαλείο της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, συμβάλλοντας στον επιμερισμό του οικονομικού βάρους και των πιέσεων, που το κάθε ένα από τα κράτη μέλη, υφίσταται. Η Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει οριστεί ως Υπεύθυνη Αρχή για τη διαχείριση των έργων που υλοποιούνται κάτω από τα Ταμεία Εσωτερικών Υποθέσεων. Στη νέα προγραμματική περίοδο, η ΕΕ έχει αυξήσει τον συνολικό προϋπολογισμό προς την Κύπρο κατά 25% περίπου, σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, με τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια να ανέρχονται γύρω στα 80 εκ. ευρώ, για υλοποίηση έργων που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Μια αύξηση, την οποία θα χαρακτήριζα αρκετά αξιόλογη, καθότι μας δίδεται η ευκαιρία να εντάξουμε περισσότερα και σημαντικά έργα στο εθνικό μας πρόγραμμα. Η Μονάδα, βρίσκεται πάντα στο πλευρό των τοπικών αρχών και είναι έτοιμη να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην αντιμετώπιση των αναγκών που παρουσιάζονται σε θέματα ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών. Στα πλαίσια αυτής της στήριξης, η Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων, έχει ήδη κινητοποιήσει διαδικασίες ανανέωσης του υφιστάμενου έργου, για ακόμα ένα χρόνο. Πρόθεση της Μονάδας, είναι να συνεχίσει τη συνεργασία με τις τοπικές αρχές, και μέσα από την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που παρουσιάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου, καθιστώντας τη συνύπαρξη των ποικίλων κοινωνικών ομάδων, ως εφαλτήριο προόδου, ευημερίας και εκσυγχρονισμού».

Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες

Ένα ιδιαίτερο «χρώμα», έδωσε στην εκδήλωση, ο χαιρετισμός του Ανδρέα Παπαδόπουλου, Διευθυντή της εταιρείας  A.P Fire Prevention Consultants LTD, ανάδοχου του προγράμματος των Πρώτων Βοηθειών του έργου, που έχει αναλάβει και διεκπεραιώσει μέσα στο 2017, δυο προγράμματα Πρώτων Βοηθειών στους χώρους εργασίας στο Δήμο Αγλαντζιάς και δυο προγράμματα Πρώτων Βοηθειών και επειγόντων περιστατικών, στο Δήμο Ιδαλίου. «Εκείνο που μας έκανε μεγάλη εντύπωση», είπε, «είναι ότι τα άτομα αυτά, κυρίως κοπέλες, αφιέρωναν την Κυριακή τους, που ήταν γι’ αυτές μια ξεκούραση, για να μάθουν κάτι περισσότερο από ό,τι γνώριζαν, για την καλύτερη φροντίδα και προστασία των ατόμων που φροντίζουν. Είναι περιττό βέβαια να  αναφερθώ στην μεγάλη σημασία που έχουν οι γνώσεις Πρώτων Βοηθειών, για τα άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους ή μικρά παιδιά. Η εκπαίδευση πάσης μορφής, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, κρημνίζοντας τα τείχη που τους χωρίζουν. Η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες ιδιαίτερα, προσδίδει στην σχέση των προσφύγων, των μεταναστών και των αιτητών ασύλου και όσων αλλοδαπών ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, μια πιο ανθρώπινη δ διάσταση. Οι γνώσεις Πρώτων Βοηθειών, μπορούν να σώσουν τη ζωή ξένων και ντόπιων ανθρώπων. Σκεφτείτε μόνο, τι θετικό αντίκτυπο θα έχει για την αποδοχή των ξένων από τους ντόπιους, ένα συμβάν που η ζωή κάποιου ανθρώπου και δη ντόπιου, έχει διασωθεί από την έγκαιρη επέμβαση από ένα πρόσφυγα, ένα μετανάστη, ένα αιτητή ασύλου, ή ένα  αλλοδαπό που εργάζεται στην Κύπρο! Απευθυνόμαστε στους φιλοπρόοδους Δημάρχους και τους καλούμε να κάνουν ακόμα ένα βήμα μπροστά, καταβάλλοντας προσπάθεια να καταστήσουν την εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών, ιδιαίτερα των αλλοδαπών που αναλαμβάνουν την φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων, υποχρεωτική,  με την υποχρέωση των εργοδοτών τους, να τους διαθέτουν από τις εργάσιμες ώρες τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα αυτά, πιο εύκολα».

Η ομάδα στόχος και οι δράσεις

Παρουσιάζοντας τις δράσεις του έργου «Κοινωνίες με Χρώματα», η λειτουργός της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λευκωσίας (ΑΝΕΛ), Μαρία Μαλλή, πληροφόρησε ότι ομάδα στόχος είναι α) υπήκοοι τρίτων χωρών, που συμμορφώνονται με τα ειδικά μέτρα και/ή τους όρους πριν την αναχώρηση που ορίζονται από την εθνική νομοθεσία και σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ένωσης κατά περίπτωση, β) υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα σε κράτος μέλος ή, σε διαδικασία απόκτησης νόμιμης κατοικίας σε κράτος μέλος,  γ) υπήκοοι τρίτων χωρών με καθεστώς πρόσφυγα ή επικουρικής προστασίας, δ) αιτητές ασύλου, ε) υπήκοοι τρίτων χωρών με προσωρινή προστασία και στ) υπήκοοι τρίτων χωρών που επανεγκαθίστανται ή έχουν επανεγκατασταθεί, ή μεταφερθεί από κράτος μέλος. Αναφέρθηκε στις ενέργειες που υλοποιήθηκαν και που συμπεριέλαβαν δημοσιότητα και πληροφόρηση από τον εταίρο Opinion and Action Services  ltd (με συμμετοχή όλων των εταίρων), όπως και διοργάνωση  Εργαστηρίου-Συζήτηση Στρογγυλής  Τραπέζης για καταγραφή αναγκών υπηκόων τρίτων χωρών και παρουσίασης της παράδοσης των Φιλιππινών και της Κύπρου, από τον Δήμο Στροβόλου. Αναφέρθηκε επίσης σε ενέργειες παροχής προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση Υπηρεσιών  Σταθμού Παιδικής Δημιουργικής Απασχόλησης, στο Δήμο Ιδαλίου. Τη δράση ανέλαβε το ΣΚΕ Ιδαλίου, μετά από σχετικό διαγωνισμό και περιέλαβε ενέργειες υπηρεσιών φύλαξης παιδιών υπηκόων τρίτων χωρών δημοτικής ηλικίας, (κατά τις απογευματινές ώρες), με την παροχή δημιουργικής απασχόλησης και υποστήριξης, στη διεκπεραίωση της σχολικής κατ’ οίκον εργασίας που τους ανατίθετο από το σχολείο – το Α’ και Β’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου.  Έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά, 12 παιδιά. Από την ΑΝΕΛ, έγιναν σεμινάρια υποδοχής και προσανατολισμού για νεο-αφιχθέντες υπηκόους τρίτων χωρών, όπως και μαθήματα μαγειρικής, μετά από ανάθεση στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Πρόκειται για τετράωρα μαθήματα, παρασκευής παραδοσιακών κυπριακών εδεσμάτων. Σε συνεργασία με το ΑΞΙΚ, οργανώθηκε Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, με υπεύθυνο εταίρο, τον Δήμο Αγλαντζιάς. Με υπεύθυνο εταίρο την ΑΝΕΛ, οργανώθηκε από το Δήμο Τσερίου, παιδικός πολύ-πολιτισμικός διαγωνισμός ζωγραφικής, ενώ υπήρξαν και οργανωμένες περιηγήσεις υπηκόων τρίτων χωρών, για γνωριμία με σημαντικά πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, ιστορικά και οικονομικά στοιχεία της Κύπρου.

Δύο μαθητές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Η Μαρία Μαλλή, ανέφερε καταληκτικά, ότι 14 υπήκοοι τρίτων χωρών, παρακολούθησαν στον Δήμο Αγλαντζιάς, πρόγραμμα εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και μετέφερε στην εκδήλωση, τον χαιρετισμό δύο από αυτούς. Eίπε ο πρώτος: «Το όνομα μου είναι B. J. και είμαι από τη Γουινέα , μια ισπανόφωνη χώρα στην Αφρική. Τώρα ζω στην Κύπρο. Πηγαίνω  στο σχολείο και παρακολουθώ το μάθημα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, κάθε Κυριακή. Το μάθημα ήταν ιδανικό και πολύ χρήσιμο για μένα, με την έννοια ότι μας βοήθησε να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας, σε προγράμματα όπως το Word, το Excel, το PowerPoint κλπ. Σε αυτό το πρόγραμμα, προσωπικά ανακάλυψα πολλά νέα και χρήσιμα πράγματα, που θα μπορούσα να κάνω. Προηγουμένως, οι γνώσεις μου στους υπολογιστές, ήταν πολύ περιορισμένες. Αλλά χάρη σε αυτά τα μαθήματα, έχω μάθει πολλές χρήσιμες και πολύτιμες τεχνικές και δεξιότητες, που πιστεύω ότι θα είναι πολύ χρήσιμες σε ένα κοντινό μέλλον».

Ο δεύτερος υπήκοος από τρίτη χώρα, ανέφερε ότι λέγεται Ahmed και συνέχισε: «Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στο μάθημα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κάθε Κυριακή, τον μήνα Ιανουάριο. Παρακολούθησα  τρία μαθήματα: στο πρώτο μάθημα, μάθαμε πώς να αποκτήσουμε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή και να χρησιμοποιήσουμε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, στο δεύτερο για την αποθήκευση των αρχείων και στο τρίτο για τον υπολογισμό των δαπανών με τον υπολογιστή. Η εμπειρία ήταν πολύ ωραία και χρήσιμη, γιατί ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω υπολογιστή. Σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε».

Τα καλά αποτελέσματα του έργου

Τα αποτελέσματα του έργου, σύμφωνα με τη Μαρία Μαλλή, είναι η αναβάθμιση προσεγγίσεων  για την κοινωνική ενσωμάτωση υπηκόων τρίτων χωρών, η απόκτηση πληροφόρησης και γνώσεων, για τη λειτουργική και  κοινωνική ενσωμάτωση τους στην τοπική κοινωνία, η ενδυνάμωση του ρόλου των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την παροχή υπηρεσιών ενσωμάτωσης υπηκόων τρίτων χωρών, η κατανόηση και αποδοχή από την τοπική κοινωνία, της διαφορετικότητας των ανθρώπων αυτών, η ενίσχυση τοπικών δικτύων συνεργασίας με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΜΚΟ και άλλους κυβερνητικούς φορείς για την αντιμετώπιση των αναγκών ενσωμάτωσής τους και η βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των φορέων, για σχεδιασμό και εφαρμογή δράσεων ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών.

Στιγμιότυπο από τη διάσκεψη Τύπου στο Σκαλί Αγλαντζιάς.

Παρόντες στη διάσκεψη Τύπου στο Σκαλί Αγλαντζιάς και ένα ζευγάρι από τη Σριλάνκα, o A. Sham Kumara και η J. M. Ramya, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, στο Δάλι.

Αριστερά ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου με τον Μάριο Δημητρίου.

Στο βήμα η Κατερίνα Σκαρή.

Στο βήμα η Μαρία Μαλλή.

 

Στο βήμα o Ανδρέας Παπαδόπουλος.

 

Στιγμιότυπο από τους τελικούς αγώνες του Διαπολιτισμικού Τουρνουά Καλαθόσφαιρας που διοργάνωσε ο Δήμος Λατσιών, τον Ιούνιο 2017.

Φωτό: Από αριστερά οι Δήμαρχοι Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης, Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος, Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου και Λατσιών Χρίστος Πιτταράς.