Λιλλήκας: Αναστασιάδης-Μαλάς καλλιεργούν κουλτούρα του 2004


Διαβάστε επίσης, “Συλλήψεις για κλοπή αυτοκινήτων και κλεπταποδοχή” και “Τα βρήκαν στα εύκολα ΚΤ και Τρόικα – Αγκάθι οι εξώσεις”.


Μιλώντας χθες 17/11 βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση στο Α` δημοτικό σχολείο του Δήμου Υψωνα, ανέφερε ότι η «η μόνη σύγκριση που μπορεί να γίνει είναι με το 2004. Από το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών δεν θα κριθούν τα ποσοστά των κομμάτων θα κριθεί το μέλλον της πατρίδας μας και στο πολιτικό ζήτημα και στο οικονομικό επίπεδο».

«Οι εκλογές, είπε, λαμβάνουν χώρα με το κυπριακό σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Εμείς το προβλέψαμε αλλά δεν εισακουστήκαμε. Όταν λέγαμε η παράκαμψη της 8ης Ιουλίου, η μη προετοιμασία και η μη διαπίστωση κοινού εδάφους θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο. Δυστυχώς αυτό το αδιέξοδο μας αφήνει και βαριά κληρονομιά. Υποχωρήσεις οι οποίες είναι πολύ οδυνηρές και δεν μας αφήνουν περιθώριο για διαπραγμάτευση».

«Γι αυτό εμείς, συνέχισε, καταθέτουμε μια εντελώς διαφορετική πολιτική στο κυπριακό, μια διεκδικητική πολιτική η οποία μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες. Να θέσουμε το κυπριακό στην πραγματική του βάση ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, όταν εξαναγκάσουμε την Τουρκία να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Κάποιοι λένε ότι θα αποτύχουμε με τη στρατηγική μας, γιατί η Τουρκία θα αρνηθεί να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών. Σας διαβεβαιώνω από τις εμπειρίες μου, πως αν η Τουρκία γνωρίζει εκ των προτέρων πως είμαστε αποφασισμένοι, σε περίπτωση που αρνηθεί την πρόταση μας για διάλογο, θα αναστείλουμε μονομερώς την ενταξιακή της πορεία και την οποία προοπτική της για την ΕΕ, θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών. Μόνο όταν εξαναγκαστεί η Τουρκία θα αλλάξει πολιτική. Στο χέρι μας λοιπόν είναι να εξαναγκάσουμε την Τουρκία να αλλάξει πολιτική. Ικανοποιώντας την Τουρκία με τις υποχωρήσεις μας δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να την εξωθούμε σε πιο ακραίες απαιτήσεις», σημείωσε.

«Ερχόμενος εδώ, πρόσθεσε, στο αυτοκίνητο άκουσα την δήλωση κάποιου ανθυποψήφιου μας, ο οποίος έλεγε ότι σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν δυο επιλογές. Η μια που αφορά τις πολιτικές λιτότητας, τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί και έχουν αποτύχει και η άλλη αφορά το μέλλον χωρίς να την καθορίσει, λέγοντας ότι αποτελεί απόδειξη ότι θα φέρει τις γνώσεις του τις εμπειρίες για να πετύχει. Θέλω να σας πω συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση του ανθυποψηφίου μας. Και τον συμβουλεύω να την επαναλάβει. Σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν τρεις υποψήφιοι αλλά δυο είναι οι επιλογές και στο κυπριακό και στην οικονομία. Συμφωνώ μαζί του ότι όντως οι δυο επιλογές, οι δυο υποψήφιοι, που είναι η μια επιλογή, εκφράζουν και είναι φορείς μια αποτυχημένης πολιτικής. Ο μεν ένας είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που μας κυβέρνησε δέκα χρόνια με νεοφιλελεύθερες πολιτικές από το 1993 μέχρι το 2003 σε πολύ καλύτερες συνθήκες και μας παρέδωσε ένα δημοσιονομικό έλλειμμα 7% και ένα δημόσιο χρέος 72%. Και ο άλλος είχε τη χαρά να συμμετέχει στην κυβέρνηση που μας έφερε την Τρόικα. Άρα συμφωνώ μαζί του, πρέπει να κριθούμε από το αποτέλεσμα μας».

«Τουλάχιστον, είπε, νιώθω υπερήφανος να στέκω μπροστά στους πολίτες λέγοντας ότι είχα την μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια κυβέρνηση του αείμνηστου Τάσου Παπαδοπούλου, που δώσαμε αποδείξεις αγωνιστικότητας στο εθνικό θέμα αλλά ταυτόχρονα και στον τομέα της οικονομίας παραδώσαμε για πρώτη φορά μια οικονομία με πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και μειώσαμε το δημόσιο χρέος από το 72% στο 48%. Άρα, ναι, να μας κρίνουν από τα αποτελέσματα μας. Διότι σε αυτές τις εκλογές θα ακούσουμε πολλές μεταμφιέσεις. Υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε, που πριν από τρεις μήνες δήλωνε πως είναι έτοιμος να υπογράψει το μνημόνιο της Τρόικας, πριν ακόμη το καταθέσει η Τρόικα πριν δούμε τους όρους του μνημονίου, όταν είδε την αντίδραση μας, σήμερα λέει πρέπει να το διαπραγματευτούμε».

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η Τρόικα έχει σκληρύνει την στάση της και έχει καταθέσει πιο απαράδεκτους όρους σε αυτό το μνημόνιο, όπως είναι να διαγραφεί το χρέος του κράτους των 7 δισεκατομμυρίων προς το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, «κάτι απαράδεκτο εντελώς γιατί θα οδηγήσει σε κατάρρευση το συνταξιοδοτικού μας συστήματος. Θέλει να χρησιμοποιήσει την Κύπρο ως πειραματόζωο, ε δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να γίνουμε πειραματόζωο της Τρόικας. Όπως δεν πρόκειται να τους κάνουμε το χατίρι να δεχτούμε την εκχώρηση της κρατικής μας κυριαρχίας στην Τρόικα, να εγκρίνει τον κρατικό μας προϋπολογισμό».

«Το είπαμε μόλις ανακοινώθηκε το επαναλαμβάνω και απόψε δεν σώσαμε το 2004 την Κυπριακή Δημοκρατία, από την μετατροπή της σε προτεκτοράτο της Τουρκίας για να επιτρέψουμε σήμερα να γίνει προτεκτοράτο της Τρόικα», σημείωσε.

«Τα δυο επιτελεία του κ. Αναστασιάδη και του κ. Μαλά, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, επαναλαμβάνουν την κουλτούρα που καλλιέργησαν και οι δυο τους το 2004. Και οι δυο ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο εδώ και δυο μέρες ποιος θα κάμψει περισσότερο το ηθικό του λαού μας, των πολιτών μας. Ποιος θα του αφαιρέσει την ελπίδα πιο γρήγορα από τον άλλο. Ποιος θα τον οδηγήσει στην απογοήτευση και στην αυτοεγκατάλειψη. Και ξέρετε γιατί; Γιατί έτσι θα καμφθούν οι αντιστάσεις μας. Έτσι ελπίζουν να κάμψουν τις αντιστάσεις των πολιτών για να δεχθούμε την υπογραφή εδώ και τώρα ενός μνημονίου ανεξάρτητα όρων που θα περιλαμβάνει το μνημόνιο».

«Σε τι άλλο αποσκοπεί, είπε, όταν βγαίνει ο ένας υποψήφιος και δηλώνει πως εάν δεν υπογράψουμε εδώ και τώρα θα καταρρεύσει όχι μόνο η οικονομία αλλά και το κράτος μας. Είναι ή δεν είναι εκβιασμός; Και βγαίνει ο άλλος υποψήφιος και οι δυο μάλλον από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και αμφισβητούν την πρόταση μας για το φυσικό αέριο. Ουσιαστικά προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως δεν υπάρχει ελπίδα για προοπτική να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο παρά μόνο εάν δεχτούμε τους όρους της Τρόικας. Αυτό κάνουν όπως έκαναν το 2004. Ε λοιπόν του απαντάμε όπως είπαμε ΟΧΙ τους λέμε και σήμερα ΟΧΙ, όπως και τότε θα ανατρέψουμε τα σχέδια τους». 

Τέλος ο κ. Λιλληκας ευχαρίστησε τους νέους. «Εθελοντικά αγωνίζονται για να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα των εκλογών του Φεβράρη γιατί το χρωστούμε στο τόπο μας στα παιδιά μας και στη νέα γενιά, κατέληξε.

 

Πηγή ΚΥΠΕ