Με πολιτικές πεποιθήσεις ψηφίζουν οι μαθητές

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, το φύλο, η εμφάνιση και η σωματική διάπλαση αποτελούν δευτερεύοντα κριτήρια για τους έφηβους στην επιλογή των εκπροσώπων τους στα μαθητικά συμβούλια.
 

Ακόμα και η εθνική καταγωγή ή το θρήσκευμα των υποψηφίων συμμαθητών τους δεν φαίνεται να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού για τους κατά τ’ άλλα ανήλικους ψηφοφόρους καθοριστικός παράγοντας για την εκλογή των αντιπροσώπων τους είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις των ενδιαφερομένων.
 

Οι έφηβοι αμφισβητούν επίσης τους φορείς εξουσίας της σχολικής κοινότητας.
 

Με εξαίρεση τα συμβούλια των τάξεων, έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη στο Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο, ακόμη λιγότερη στους εκπαιδευτικούς και σχεδόν μηδαμινή στη Διεύθυνση του σχολείου σε θέματα απονομής δικαιοσύνης.
 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα πιο πάνω στοιχεία είναι μερικά από τα ευρήματα που προκύπτουν από την έρευνα που διενεργήθηκε στο Λύκειο Βεργίνας, από την Επιτροπή Στατιστικών Μελετών, με θέμα «Διαφορετικότητα και απομόνωση στο σχολείο». 
 

Οι νεαροί ερευνητές, υπό την καθοδήγηση του βοηθού διευθυντή και μαθηματικού Ιωάννη Ιωάννου, ετοίμασαν ερωτηματολόγιο και ζήτησαν από 174 συμμαθητές τους να απαντήσουν σε διάφορα ζητήματα γύρω από την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ισότητα και την ετερότητα.