ΓΓ ΑΚΕΛ: “Όλοι σοβαροί και υπεύθυνοι στη Βουλή”

Είπε επίσης ότι αν το κάθε πολιτικό κόμμα ξεκινήσει να διαφοροποιείται εκεί και όπου διαφωνεί, τότε δεν πρόκειται να καταλήξουμε πουθενά.


Διαβάστε επίσης για τα προκαταρτικά αποτελέσματα της Pimco. Διαβάστε ακόμα την απάντηση του ΔΗΚΟ για τα ρουσφέτια.


Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με το βουλευτή Χανιών, καθηγητή Γιώργο Σταθάκη και τον καθηγητή Σπύρο Λαπατσιώρα, από την οικονομική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη λύπη του γιατί κάποια κόμματα, τα οποία προσπερνούν με ευκολία τις αντιδράσεις των εργαζομένων, επιδεικνύουν πολύ μεγάλη ευαισθησία σε ό,τι αφορά απαιτήσεις και διεκδικήσεις, που προέρχονται από εκείνο που ονομάζουμε συσσωρευμένο πλούτο.

Αναφερόμενος στη συναίνεση που επεκράτησε την περασμένη Πέμπτη και τη γενική συναντίληψη, την οποία είχαν υποστηρίξει όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα ότι είναι πολύ δύσκολο να επέλθουν αλλαγές εάν δεν υπάρξει προηγουμένως συνεννόηση με την Τρόικα, γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση στην όλη συμφωνία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «εμείς έχουμε πολλές απόψεις και πολλές διαφωνίες με επιμέρους πρόνοιες που υπάρχουν στα μνημονιακά νομοσχέδια. Αν ήταν το κάθε πολιτικό κόμμα να θέτει τα ζητήματα, τα οποία διαφωνεί σας διαβεβαιώνω ότι εμείς θα είχαμε τις περισσότερες διαφωνίες από όλα τα πολιτικά κόμματα».

Για την προκαταρτική έκθεση της Pimco σε σχέση με το ύψος των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως δεν έχει καμιά ενημέρωση ακόμα. «Συνομίλησα το πρωί με τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά και εκείνος αναμένει τα αποτελέσματα της επεξεργασίας η οποία γίνεται. Ως εκ τούτου δεν είμαι έτοιμος να πω οτιδήποτε αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά  τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σταθάκη και τον κ. Λαπατσιώρα, από την οικονομική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυπριανού είπε πως ανταλλάχθηκαν εμπειρίες από την οικονομική κρίση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και έχουν συμφωνήσει ότι θα συνεχίσουν αυτές τις επαφές και τις ανταλλαγές εμπειριών, γιατί θέλουν να προλάβουν  αρνητικά, τα οποία έχουν συμβεί στην Ελλάδα.

Συνέχισε λέγοντας ότι θεωρεί πως «η εμπειρία που μπορούμε να εξασφαλίσουμε από τα κόμματα της Ελλάδας θα είναι χρήσιμη για μας. Μεταφέροντας τις δικές τους εμπειρίες στα δικά μας δεδομένα, να τις αξιοποιήσουμε πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του κυπριακού λαού».

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εμπειρίες από την πολιτική του μνημονίου στην Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε πως συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα και οι διαπραγματεύσεις όπως γίνονται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο. Επίσης, είπε πως συζητήθηκαν εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες μπορεί να διαμορφώσουν εν δυνάμει ένα διαφορετικό πλαίσιο αντιμετώπισης τόσο του δημοσιονομικού όσο και του τραπεζικού προβλήματος.  

Πηγή: ΚΥΠΕ