OΕΛΜΕΚ: Παραδίδει τις εισηγήσεις της για τους διορισμούς

Θα αποσταλούν στον Υπουργό Παιδείας και στα κόμματα, ενώ η Οργάνωση θα αναμένει, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, Θέμη Πολυβίου, πρόσκληση από τον Υπουργό Παιδείας για διάλογο με στόχο την εξεύρεση κοινής συνισταμένης για το θέμα του καταλόγου.

Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που εγκαινίασαν με τα κόμματα, είχαν σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ, στα γραφεία του κόμματος.

Από πλευράς ΔΗΚΟ η Βουλευτής Αθηνά Κυριακίδου αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του καταλόγου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη συμφωνία του ΔΗΚΟ με τη θέση των συνδικαλιστικών οργανώσεων για κατοχύρωση των συμβασιούχων.

Η κ. Κυριακίδου είπε ακόμα ότι μαζί με κατάλογο διοριστέων πρέπει να εκσυγχρονιστεί και το σύστημα αξιολόγησης «ούτως ώστε να βάλουμε τους καλύτερους εκπαιδευτικούς στην παιδεία».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου επανέλαβε τη θέση της Οργάνωσης ότι πρέπει να διοριστούν οι εκπαιδευτικοί «που προσφέρουν τόσα χρόνια στην παιδεία απ’ οποιαδήποτε βαθμίδα».

Αναφέρθηκε ακόμα στη θέση της Οργάνωσης ότι «οι εξετάσεις δεν επιλέγουν τον κατάλληλο, τον ικανό εκπαιδευτικό για την τάξη», προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η ΟΕΛΜΕΚ διαφωνεί με τον εκσυγχρονισμό του καταλόγου. «Ναι στον εκσυγχρονισμό, αλλά όχι με δεδομένα όπως τίθενται στο σχέδιο που υπέβαλε ο Υπουργός Παιδείας» είπε.

Ο Θέμης Πολυβίου ανέφερε ότι η Οργάνωση θα συνεχίσει τις επαφές της με τα κόμματα και παράλληλα θα ετοιμάσει γραπτώς τις απόψεις της.

«Έκκληση μας προς τον Υπουργό είναι όταν λάβει τις γραπτές απόψεις μας -όπως το είπε και δημόσια- να μας καλέσει σε διάλογο ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε και να βρούμε μια κοινή συνισταμένη» είπε ο κ. Πολυβίου.

Όπως ανέφερε, η Οργάνωση έχει ετοιμάσει τις εισηγήσεις της με απόφαση της Γραμματείας και θα εγκριθούν από το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη και ακολούθως θα σταλούν στον Υπουργό Παιδείας και στα κόμματα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ Τάκης Γαβριηλίδης ανέφερε ότι «το υπάρχον σύστημα πάσχει και πρέπει πάση θυσία και το συντομότερο δυνατό να τροποποιηθεί».

Πρόσθεσε ότι «μέσα από ένα διάλογο των εμπλεκομένων φορέων τελικά θα καταλήξουμε σε μια λύση, η οποία πρέπει να έρθει το συντομότερο».

Οι άξονες επί των οποίων περιστρέφεται η πρόταση του Υπουργείου είναι:

Παύει το έτος απόκτησης πτυχίου να έχει καθοριστικό και κυρίαρχο ρόλο

Διευρύνονται τα κριτήρια που ισχύουν μέχρι σήμερα

Εισάγεται το κριτήριο της γραπτής εξέτασης για επιλογή των ικανότερων υποψηφίων εκπαιδευτικών

Προλαμβάνονται τα μειονεκτήματα στην επαγγελματική σταδιοδρομία των ανδρών εκπαιδευτικών που προκύπτουν από την υποχρέωση τους για       υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της ισότητας

Η υποβολή Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Κατάρτισης αποτελεί προϋπόθεση για εγγραφή στον πίνακα διορισίμων στη μέση και τεχνική εκπαίδευση.

Πηγή: KYΠΕ