ΠΓΔΜ: Δεν παραιτείται η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, παρά την πολιτική κρίση

{loadposition ba_textlink}

Ο πρωθυπουργός της Πρώην Γουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέρριψε το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ για παραίτηση της δεξιάς κυβέρνησής του και για σχηματισμό μεταβατικού κυβερνητικού σχήματος, το οποίο θα προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκλογές στη χώρα.

Η σοσιαλδημοκρατική, κεντροαριστερή αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης του Ν. Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο των καταγγελιών της για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει την πολιτική ζωή της χώρας, ενώ δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν τον Απρίλιο του 2014, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί προϊόν νοθείας και απέχει από τη Βουλή.

Ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι δεν είναι ο κ. Ζάεφ αυτός που αποφασίζει ποιος θα είναι κυβέρνηση στη χώρα.

«Μόνον οι πολίτες αποφασίζουν στις εκλογές ποιος θα αναλάβει την κυβέρνηση. Όλοι συμμετείχαμε στις εκλογές, οι πολίτες συμμετείχαν και γνωρίζουν πως δεν υπήρξαν πιέσεις και παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.

Η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, με φόντο τις αποκαλύψεις της τελευταίας για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών τορπιλίζει το πολιτικό κλίμα στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Μετά τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες έχουν αρχίσει εδώ και ένα μήνα και θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι ετοιμάζεται να περάσει στην «αντεπίθεση» και την Κυριακή προγραμματίζει μεγάλη συγκέντρωση σε κλειστό στάδιο των Σκοπίων, στην οποία θα μιλήσει ο ίδιος ο κ. Γκρούεφσκι.

Πηγές από το κόμμα του Ν. Γκρούεφσκι ανέφεραν ότι η παρούσα κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα και τους πολίτες και πως αποτελεί υποχρέωση του κυβερνώντος κόμματος να αποδομήσει, με επιχειρήματα, τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και να αποστείλει συγκεκριμένα πολιτικά μηνύματα. 

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μέσω των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, επικεφαλής των οποίων είναι ο Σάσο Μιγιάλκοφ, πρώτος εξάδελφος του Ν. Γκρούεφσκι, παρακολουθούσε τα τηλέφωνα πάνω από 20.000 πολιτών της χώρας, επενέβαινε με τρόπο απροκάλυπτο στη λειτουργία της δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες πάνω από 100 δημοσιογράφων της χώρας, ασκούσε διώξεις σε πολιτικούς αντιπάλους της, διασπάθιζε δημόσιο χρήμα και προέβη σε νοθεία των εκλογών.

Πηγή: naftemporiki.gr