Πηλείδου: Εξετάζονται 4 σενάρια για μεταφορά ΦΑ προς Αίγυπτο

Υπογράφηκε Διακρατική Συμφωνία για μεταφορά Φυσικού Αερίου από το Κοίτασμα Αφροδίτη προς την Αίγυπτο

Άρχισαν ήδη τις συζητήσεις οι τεχνικές επιτροπές Κύπρου-Αιγύπτου για την μεταφορά Φυσικού Αερίου από το Κοίτασμα Αφροδίτης προς την Αίγυπτο.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου στο Τρίτο Πρόγραμμα του Κρατικού Ραδιοφώνου, με την υπογραφή της Διακρατικής συμφωνίας Κύπρου-Αιγύπτου για την μεταφορά Φυσικού Αερίου από το Κοίτασμα Αφροδίτη προς την Αίγυπτο, περιλαμβάνεται πρόνοια η οποία αναφέρεται σε τεχνικές ομάδες που θα μελετήσουν αυτό το έργο και τον τρόπο που μπορεί να υλοποιηθεί.

Αποφασίστηκε όπως ενεργοποιηθεί πλέον αυτή η επιτροπή, είπε η κα. Πηλείδου, ενώ όπως τόνισε η επιτροπή έκανε ήδη κάποιες προπαρασκευαστικές συναντήσεις μέσω διαδικτύου. Xθες, σημείωσε η Υπουργός, η Κυπριακή ομάδα πήγε στο Κάιρο και η επιτροπή είχε την ευκαιρία να βρεθεί για πρώτη φορά με φυσική παρουσία και να εξετάσει τα 4 σενάρια που είχαν εντοπιστεί ως τα πιο σημαντικά.

Τέλος όσο αφορά το χρονοδιάγραμμα,  κα. Πηλείδου είπε ότι το πιο σημαντικό  βήμα είναι η ολοκλήρωση μελέτης που αφορά τα οικονομικά και τεχνικά για το Κοίτασμα 12 και την διαδικασία επανεξέτασης και αξιολόγησης όλων των ευρημάτων ενώ πρόσθεσε ότι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουμε τα αποτελέσματα.

πηγή: Brief