Σούλτς: Το κούρεμα των καταθέσεων έχει γονατίσει την Κύπρο.

Σε συνέντευξη του, που παραχώρησε στους ξένους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις στήριξης της Κύπρου που, όπως υποστηρίχθηκε,  «έχει κυριολεκτικά γονατίσει μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων» και «βρίσκεται σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση λόγω των οικονομικών προβλημάτων».

«Στην τελευταία συνάντηση πιέσαμε μαζικά να δοθεί κάθε βοήθεια στην Κύπρο. Κάτι που δεν ήταν αυτονόητο. Είχαμε συζητήσει εκ των προτέρων με τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη και είχαμε υποστήριξη για την οικονομική βοήθεια στην Κύπρο”, υπογράμμισε ο πρόεδρος Σουλτς.

Στην Κύπρο υπάρχει το εξής πρόβλημα: “Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ιδιώτες έχουν αυτή τη στιγμή αδυναμία πρόσβασης σε δάνεια.

Επομένως, οι επενδύσεις στη χώρα δεν είναι δυνατές εκτός κι αν έρθουν απ` έξω. Αυτό είναι καταστροφικό, γιατί οδηγεί σε πλήρη αδράνεια της οικονομίας. Θα πρέπει να συζητήσουμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία άλλη χώρα που να χρειάζεται τόσο πολύ επενδύσεις όσο η Κύπρος», κατέληξε

Πηγή: ΚΥΠΕ