Στο ΓΝ Λεμεσού ο Υπ. Υγείας, ενημερώνεται για τα προβλήματα των αιμοκαθαιρόμενων

Στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη ο Υπουργός Υγείας για να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του Alpha ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο ίδιος ενημερώθηκε για την ύπαρξη προβλημάτων στη μονάδα και ως εκ τούτου σήμερα λαμβάνει μέρος σε σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΚΥπΥ και του Νοσοκομείου Λεμεσού.

Το σημαντικότερο ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών στο τμήμα Αιμοκάθαρσης.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο της επίσκεψής του για το μικρόβιο candida auris που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως στόχος είναι η ανάπτυξη μιας μονάδας λοιμώξεων στη χώρα.

“Αυτό το δείχνουμε με την πρωτοβουλία που είχα την προηγούμενη εβδομάδα να επισκεφτώ τον ομόλογό μου στην Ιταλία, όπου είχαμε ενημερωθεί από τους υπηρεσιακούς του Υπουργείου Υγείας ότι η Ιταλία έχει την καλύτερη μονάδα λοιμώξεων σε όλη την Ευρώπη… Θέλουμε να μαθαίνουμε από τους καλύτερους μας, θέλουμε να μαθαίνουμε από τις χώρες που έχουν εμπειρία και είμαι αισιόδοξος ότι τους επόμενους δύο μήνες θα υπογραφεί αυτή η συμφωνία στην Κύπρο, ώστε μαζί με τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει και με την Ελλάδα για τις λοιμώξεις, να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα.”

πηγή: alphanews.live