Συγχαρητήρια προς τον Ν. Αναστασιάδη από την ελληνική παροικία στην Ελλάδα


Διαβάστε επίσης: Πανεπιστήμιο καλεί φοιτητές να δοκιμάσουν κοκαϊνη. Ακόμη: Ο νέος Πάπας κληρονομεί… σκάνδαλα. 


«Εκφράζουμε ικανοποίηση για τη διακηρυχθείσα πρόθεση του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να εργαστεί με συναίνεση και συλλογικότητα για να λυθούν τα τεράστια ζητήματα που απασχολούν τους Κύπριους και κυρίως μια δημοκρατική, δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση, στηριγμένη στις αποφάσεις & στις αρχές του ΟΗΕ, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο».

Οι οργανώσεις της παροικίας στην Ελλάδα καλούν την ίδια την παροικία «και ολόκληρο τον κυπριακό λαό να ενωθούν και να εργαστούν συλλογικά στο πλευρό του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας για το καλό της Κύπρου και του λαού της».

Αναφέρουν ότι «χρειάζεται ομόνοια, συσπείρωση όλων των πολιτικών δυνάμεων και η ομοψυχία όλων μας, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα αυτά προβλήματα, τους εκβιασμούς και τις απειλές των εχθρών της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αδιαλλαξία της Τουρκίας, την αντιμετώπιση & το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης, αλλά επίσης για να εργαστούμε όλοι μαζί για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του νησιού».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι Κύπριοι της Ελλάδας δηλώνουν ότι θα εργαστούμε σκληρά για την προβολή και προάσπιση των δικαίων και των συμφερόντων ολόκληρου του κυπριακού λαού στο χώρο μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Καταλήγοντας απευθύνουν «μήνυμα ενότητας, ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλους», αναφέροντας ότι «ο αγώνας μας για την ελευθερία και την επανένωση της Κύπρου μας θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και ενθουσιασμό. Πρώτα και πάνω απ’ όλα η Κύπρος μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ