Συνάντηση Υπ. Μεταφορών με Δήμαρχο και ΔΣ Λάρνακας

{loadposition ba_textlink}

Θέματα που απασχολούν την πόλη και επαρχία της Λάρνακας, ήταν στο επίκεντρο σημερινής συνάντησης του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πόλης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. υπουργός ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου Μεταφορών είναι να συμβάλει με άμεσο και πρακτικό τρόπο στην επίλυση των διαφόρων θεμάτων που αφορούν τον Δήμο της Λάρνακας. Σε αυτά τα πλαίσια, άλλωστε, εντάσσεται, όπως τόνισε, και η εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας για σειρά έργων, στα οποία περιλαμβάνονται έργα που αφορούν και τον Δήμο της Λάρνακας.

Το έργο του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας προχωρά, όπως ανέφερε, κανονικά και ο στόχος είναι να υπάρξει κατάληξη μέχρι τις 15 Ιουνίου. Συνέστησε υπομονή, εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι το σημαντικό αυτό έργο ανάπτυξης για την πόλη της Λάρνακας, θα τεθεί σύντομα σε πορεία υλοποίησης.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα επίστρωσης που παρουσιάζονται σε κύριες οδικές αρτηρίες στη Λάρνακας, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι υπάρχει όντως ανάγκη για βελτιωτικά έργα. «Έχουμε προχωρήσει στην προκήρυξη των σχετικών προσφορών και ευελπιστώ ότι σύντομα θα προχωρήσουμε με τη βελτίωση των δρόμων» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά το θέμα της δημιουργίας κυματοθραυστών, λόγω της διάβρωσης της παραλίας τόσο στη Λάρνακα όσο και στις περιοχές Περβολιών και Ορόκλινης, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι στα έργα που έχουν προστεθεί στον υφιστάμενο προϋπολογισμό έχουν συμπεριληφθεί και κυματοθραύστες, τόσο για τα Περβόλια όσο και για τη Λάρνακα. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Κοινότητα των Περβολιών και το Δήμο της Λάρνακας για να δούμε πως μπορούν να προχωρήσουν αυτά τα έργα», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε παράλληλα ότι οι κυματοθραύστες στην Κοινότητα Περβολιών είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι όμως αυτοί της Λάρνακας.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα κατασκευαστούν πέντε κυματοθραύστες στη Λάρνακα, στην περιοχή μετά τις εγκαταστάσεις των πετρελαιοειδών, και επτά στην περιοχή Ορόκλινης, Το κόστος Θα κυμαίνεται μεταξύ 8 – 10 εκατομμύρια ευρώ, με το Δήμο Λάρνακας να συνεισφέρει 2,35 εκατομμύρια ευρώ.

Ερωτηθείς τέλος, για την ανεγειρόμενη πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως μετά από τις επίμονες προσπάθειες του υπουργείου για επανεκκίνηση του έργου, φαίνεται ότι το έργο προχωρά χωρίς περαιτέρω προβλήματα.