Στη Moto3 σχεδιάζει να τρέξει η Ducati

Η επιτυχία της προσπάθειάς της στην κορυφαία κατηγορία θα ανοίξει τον δρόμο στη διεύρυνση της αγωνιστικής εμπλοκής της GP, ξεκινώντας από τη Moto3. Αυτό δήλωσε μιλώντας στο γερμανόφωνο site Speedweek.com o Paolo Ciabatti, προϊστάμενος Αγωνιστικού της Ducati.

«Συζητάμε την κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας Moto3 για το 2018 ή το 2019. Εφόσον το Πρότζεκτ MotoGP εξελιχθεί καλά, θα ξεκινήσουμε το επόμενο», επιβεβαίωσε.

Ήδη μετά το GP της Μαλαισίας κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες για το πόσο σημαντική θεωρεί την εξέλιξη μιας μονοκύλινδρης τετράχρονης μοτοσυκλέτας 250 κ.εκ. ο Gigi Dall’Igna, αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής φίρμας.

Στόχος είναι η προσέλκυση νέων ταλαντούχων αναβατών και η πρόσδεσή τους στο άρμα της Ducati. Η Ομάδα Moto3 δηλαδή θα λειτουργήσει σαν φυτώριο νέων πρωταθλητών, ώστε η παρουσία της Ducati να αποκτήσει τις ρίζες και το βάθος που θα της επιτρέψει να ανταγωνιστεί στα ίσια τις ιαπωνικές ομάδες της καθεστυκηίας τάξης.

Την πολιτική αυτή έχουν ήδη ακολουθήσει στο παρελθόν η Aprilia (με επικεφαλής τον Gigi Dall’Igna), η Gilera αλλά και η Derbi στις άλλοτε μικρές κατηγορίες (GP125, GP250) με τρομερή επιτυχία.

«Οι περισσότεροι από τους αναβάτες που τρέχουν στην Κατηγορία MotoGP, είχαν προηγουμένως αγωνιστεί με επιτυχία στη Moto2 και ακόμη πιο πριν στη Moto3», εξηγεί ο Ciabatti.

«Κι αυτό είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Εμείς υποστηρίζουμε τρεις ιδιωτικές ομάδες στα MotoGP και έτσι μπορούμε να φέρουμε κάποιους φερέλπιδες αναβάτες στη μεγάλη Κατηγορία. Εκεί μπορούν να εξελίξουν το ταλέντο τους χωρίς την πίεση της εργοστασιακής ομάδας».

«Όμως πραγματικά η Moto3 είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο δράσης, αλλά το συζητάμε ήδη σοβαρά. Πράγματι. Φυσικά τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στο 2017 καθώς δεν έχουμε ακόμη λάβει τις πρέπουσες αποφάσεις. Όμως εφ΄όσον το Σχέδιο MotoGP βρει τον δρόμο του, τότε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για μια μοτοσυκλέτα της Moto3».

Πηγή newsbeast.gr