Τι κάνουμε λάθος και αποτυγχάνουν οι σχέσεις μας;

 

Της Ζώη Αυγουστή 

Οι περισσότερες σχέσεις κρατάνε δύσκολα πια, ιδιαίτερα αν είχε προηγηθεί μια μεγάλη σχέση, που δεν πέτυχε. Τι συμβαίνει όμως και δεν έρχεται ο μεγάλος έρωτας; Γιατί έχουν γίνει τόσο δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα οι ερωτικές;  

Εντοπίσαμε τα 3 κυριότερα λάθη που γίνονται στην αρχή μιας σχέσης και σας τα παρουσιάζουμε, ελπίζοντας πως δεν θα τα ξανακάνετε και δεν θα σας τα ξανακάνουν! 

1.Τα σπασμένα των άλλων :Συνήθως από κάθε προηγούμενη σχέση, μας μένουν… κατάλοιπα. Είναι σχεδόν νόμος. Αν ο προηγούμενος ήταν άπιστος ή θα απιστήσεις κι εσύ στην επόμενη σχέση ή θα δημιουργείς προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν με τις υποψίες σου. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να καταλάβετε πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ως διαφορετικό πρέπει να τον αντιμετωπίζεται. Δεν αξίζει έστω μία ευκαιρία;

2. Μεγάλες προσδοκίες : Σίγουρα δεν είναι τέλειος, αλλά ίσως αποδειχθεί τέλειος για εσάς! Σταμάτα να περιμένεις τον κύριο τέλειο, που θα τα έχει όλα, θα είναι και κούκλος και σωστός και τρυφερός και …και..και…. Δεν υπάρχει όλο αυτό το τέλειο που έχεις κατασκευάσει στο μυαλό σου και μόνο όταν το καταλάβεις θα μπορέσεις να έχεις μια φυσιολογική σχέση! 

3.Ξεκαθάρισε μέσα σου: Πριν μπεις στη διαδικασία μιας νέας γνωριμία, μιας νέας σχέσης κάτσε και ξεκαθάρισε τι ζητάς από τον άλλο, τι περιμένεις από αυτή τη νέα κατάσταση. Μην τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου και κυρίως μη κάνεις μια σχέση από αντίδραση για την προηγούμενη. Ο άλλος με το δίκιο του θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια! Κι εσείς θα μείνετε και πάλι μόνη να κατηγορείτε τους άντρες!

 

Πηγή: stylista.com.cy