Βροχές στο σκηνικό του καιρού σήμερα-Πότε καλοκαιριάζει

Σήμερα ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο προοδευτικά μέχρι το μεσημέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά, ιδιαίτερα στα νότια και στα ανατολικά παράλια, μέτριοι, 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα βόρεια παράλια, στους 28 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά ασθενείς 3 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα ορεινά, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, ενδέχεται να παρατηρείται παροδικά τοπική αυξημένη νέφωση.

Η θερμοκρασία μέχρι και το Σάββατο, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί έτσι, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.