Λιούις Χάμιλτον: μίλησε για τη σεζόν του 2017

Είναι, εν μέρει, λογικός ο εκνευρισμός του: μετά από 2 χρόνια στα οποία έκανε πλάκα στον ανταγωνισμό και έπαιρνε σπίτι του την κούπα του πρωταθλητή, είδε φέτος τον teammate του να εκμεταλλεύεται τα δικά του λάθη (στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν απλά σε άλλο τετράτροχο κόσμο), αλλά και την ατυχία να τον παίρνει αγκαλιά, με αποτέλεσμα να κατέβει από τον θρόνο.

Γι’ αυτό, ο δεύτερος, το 2016, Λιούις Χάμιλτον φρόντισε να προειδοποιήσει τους πάντες για το ποια είναι τα «σχέδιά του» για την επόμενη σεζόν, ρίχνοντας, παράλληλα, και την… μπηχτή του στην Μερσέντες: «Η δουλειά της ομάδας είναι να δίνει και στους δύο οδηγούς ίσες ευκαιρίες. Και δυστυχώς, δεν είχα ίσες ευκαιρίες, επειδή υπήρξαν αστοχίες στη δική μου πλευρά του γκαράζ, όταν η άλλη δεν είχε. Έτσι, αυτό αυξάνει τη σημασία του να εκμεταλλεύομαι κάθε δυνατή ευκαιρία. Στο τέλος, έκανε ό,τι μπορούσα. Δεν έκανα κάτι επικίνδυνο. Δεν έβγαλα κανέναν από τον δρόμο. Θα το έκανα ξανά. Είσαι εκεί έξω για να μάχεσαι.

Είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Πρέπει να ακολουθήσω μια διαδικασία την επόμενη χρονιά. Όταν έχασα το πρωτάθλημα, το κίνητρο για να το πάρω πίσω του χρόνου έγινε διπλό. Τώρα, έχω την διπλάσια όρεξη», ήταν τα λόγια του 3 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, που περιμένει την ομάδα του να μην τον «ρίξει» όπως έκανε, η αλήθεια, φέτος.

Υπό νορμάλ συνθήκες, ο “Billion Dollar Man” δε θα έχει πρόβλημα- στο πρωτάθλημα της νέας χρονιάς ξεκινάει με τα λευκά στη σκακιέρα του τίτλου.

Το 4ο προσωπικό του ματ δύσκολα δε θα γίνει πραγματικότητα…