24H: Χωρίς άδεια λειτουργίας για 21 μήνες το Hilton Cyprus! (docs)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterΤου Φάνη Μακρίδη

Αναφερόμαστε στη νυν διεύθυνση, που σύμφωνα με τα όσα της καταλογίζουν οι απεργοί-υπάλληλοι του Hilton, απέλυσε συναδέλφους τους παραβιάζοντας τη συμφωνία που έγινε με τις συντεχνίες και το Υπουργείο Εργασίας κι εκβίασε ψυχολογικά ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτήν…

Σήμερα το 24H αποκαλύπτει στοιχεία που καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η διεύθυνση του Hilton Cyprus, παρουσίαζε προβλήματα…

Τα έγγραφα, στα οποία αναφερόμαστε επιβεβαιώνουν όλα όσα καταγράφουμε πιο πάνω και περιήλθαν στην κατοχή μας, όταν αρχίσαμε να διερευνούμε (1) τα αίτια που οδήγησαν το γνωστό ξενοδοχείο σε αυτό το σημείο αλλά και (2) τις καταγγελίες σε βάρος της διεύθυνσής του.

Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή, λοιπόν, παρουσιάζουμε την ιστορία που… αφηγούνται τα έγγραφα τα οποία εξασφαλίσαμε και οδηγούν στο ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι το Hilton Cyprus ήταν χωρίς άδεια για τουλάχιστον περίοδο 21 μηνών! Ας δούμε τι ακριβώς αναφέρουν τα έγγραφα που αποκαλύπτουμε:

*Το πρώτο είναι έγγραφο του ΚΟΤ που δείχνει ότι η άδεια λειτουργίας (διετής όπως μας ανέφερε ο ανώτερος υπάλληλος του Οργανισμού Λεύκιος Φυλακτίδης) του Hilton Cyprus έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2008.

*Το δεύτερο έγγραφο αποτελεί επιστολή του ΚΟΤ προς την εταιρεία THE CYPRUS TOURISM DEVELOPMENT COMPANY LTD (αγοράστηκε στις 30 Μαΐου του 2007 από την MIG Leisure που διαχειρίζεταιτο Hilton). Έχει ημερομηνία 5 Ιανουαρίου του 2009 και σ’  αυτήν σημειώνονται (1) ότι το Hilton παραμένει στην κατηγορία πέντε αστέρων, αλλά (2) χρειάζεται να εκδώσει άδεια λειτουργίας.

* Το τρίτο στη σειρά έγγραφο είναι επίσης επιστολή ημερομηνίας 19 Ιανουαρίου 2010. Πρόκειται για απάντηση που έστειλε ο ΚΟΤ σε συμπολίτη μας. Ο Λεύκιος Φυλακτίδης για λογαριασμού του Οργανισμού, ενημερώνει τον παραλήπτη ότι «στο παρόν  στάδιο δεν έχει ακόμα εκδοθεί η τελευταία άδεια λειτουργίας της επιχείρησης». Με απλά λόγια, ένα χρόνο μετά τη λήξη της άδειας λειτουργίας, το Hilton Cyprus δεν είχε κάνει τα απαραίτητα για να εκδοθεί η νέα.

*Στο τέταρτο ντοκουμέντο μας, ο Λεύκιος Φυλακτίδης του ΚΟΤ, ενημερώνει τον παραλήπτη της επιστολής, ότι δόθηκε στο Hilton Cyprus παράταση μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 (από τον Ιανουάριο του 2009 η διεύθυνση του ξενοδοχείου όφειλε να βγάλει άδεια!!!) για να συμμορφωθεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει ο Οργανισμός και να καταστεί δυνατόν να εκδοθεί η νέα άδεια. Με λίγα λόγια, 21 μήνες χωρίς άδεια λειτουργίας!

Ο λόγος…

Γιατί, λοιπόν, το Hilton Cyprus δεν πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις του ΚΟΤ; Για τους λόγους, έχουμε τις πληροφορίες μας, τις οποίες προσπαθήσαμε μάλιστα να διασταυρώσουμε επίσημα. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Οργανισμό Τουρισμού και συγκεκριμένα με τον ανώτερο λειτουργό Λεύκιο Φυλακτίδη, ο οποίος ωστόσο μας ανέφερε ότι δεν θυμάται λεπτομέρειες. Έτσι, μας παρακίνησε να του στείλουμε γραπτώς τις ερωτήσεις μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να μας απαντήσει, αφού πρώτα ανοίξει τον φάκελο της υπόθεσης. Αναμένουμε ανταπόκριση λοιπόν…

Η MIG Leisure LTD

Ποια είναι η διεύθυνση του Hilton Cyprus όμως; Από τον Μάιο του 2007 η MIG Leisure Ltd απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της “The Cyprus Tourism Development Public Company Ltd”, στην οποία ανήκε το Hilton Cyprus. Και ποια είναι η MIG Leisure Ltd; Πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. Όπως γράψαμε και χθες η MIG LEISURE, είναι θυγατρική της MIG, επικεφαλής της οποίας είναι ο γνωστός Ελλαδίτης επιχειρηματίας…