Θερινή Μουσική Ακαδημία 2016 της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου

Η εκπαίδευση των νεαρών μουσικών, θα γίνει και φέτος στη Θερινή Μουσική Ακαδημία της Σ.Ο.Ν.Κ., η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο Πεδουλά από τις 17 μέχρι και τις 31 Αυγούστου. Αυτή τη χρονιά, η Θερινή Μουσική Ακαδημία θα φιλοξενήσει 65 περίπου παιδιά, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από έμπειρους Κύπριους και ξένους μουσικούς και σολίστες, πάντοτε υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Σ.Ο.Ν.Κ. και μαέστρου Γιώργου Κουντούρη.

Με στόχο να απογειώσουν και φέτος το κοινό, οι ταλαντούχοι μουσικοί μας θα προετοιμάσουν τα προγράμματα για τις επικείμενες συναυλίες της Σ.Ο.Ν.Κ. της επόμενης Καλλιτεχνικής Σαιζόν.

Το ταξίδι της ΣΟΝΚ αρχίζει δυναμικά, με τη συμμετοχή της στην Υπερ- παραγωγή Ορατόριο, Φαντασία, Μπαλέτο «Ευαγόρα της Κύπρος» σε μουσική του συνθέτη Πολύβιου Χαραλάμπους. Το έργο θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο Τάλας στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 στις 8:00μμ. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου με μαέστρο τον Γιώργο Κουντούρη. Επίσης, συμμετέχουν σολίστ χορωδίες, μπαλέτο, παραδοσιακά συγκροτήματα και Βυζαντινές χορωδίες. Αφηγητής ο ιστορικός ερευνητής Άντρος Παυλίδης. Σκηνοθέτης ο Απόστολος Αποστολίδης και παρουσίαση η Σόφη Χαμπιαουρίδου.

Επίσης, η Ορχήστρα, υπό την εποπτεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της και των καθηγητών θα προετοιμάσει τη μουσική για την όπερα La Traviata η οποία προγραμματίζεται μέσα στην επόμενη σαιζόν. Ενώ, ταυτόχρονα, οι σολίστ οι οποίοι θα φιλοξενηθούν μέσα στο πλαίσιο της Ακαδημίας, θα προετοιμάσουν τις άριες της Όπερας, υπό την καθοδήγηση του Κύπριου, διεθνώς καταξιωμένου, βαρύτονου Κύρου Πατσαλίδη.

Οι μουσικές δραστηριότητες της Ακαδημίας πλαισιώνονται με μικρές αποδράσεις, εκδρομές και διάφορα σπορ.