ΤΟΠΟΛΟΓΙΕΣ- Μια εικαστική διαδρομή αναζήτησης της Κυπριακής Ταυτότητας

{loadposition ba_textlink}

Φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick, το IDEABAR και ο Δήμος Δερύνειας, παρουσιάζουν στους χώρους του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Δερύνειας, μια σειρά από εικαστικές παρεμβάσεις στον χώρο, που επιχειρούν να συνομιλήσουν με την παράδοση και την ιστορία, κομίζοντας αντίλαλους και επιδράσεις όχι μόνο από το σύγχρονο Κυπριακό εικαστικό τοπίο αλλά και από το διεθνές. Τα έργα και οι θεματικές τους αναζητήσεις, αντλούν τόσο από το μουσειακό περιβάλλον και τις συλλογές του, όσο και από πρωτογενείς πηγές, ακόμα και αφηγήσεις. Την έκθεση αυτή εγκαινίασε ο Δήμαρχος Δερύνειας, κ. Άντρος Καραγιάννης.
Οι «ΤΟΠΟΛΟΓΙΕΣ» είναι ένας ακόμα κρίκος που έρχεται να προστεθεί στη συστηματική δουλειά, εικαστική και σχεδιαστική, των φοιτητών του Τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Frederick. Φωτίζουν πτυχές των στερεοτύπων που συχνά μένουν στο σκοτάδι, κοιτάζουν με διαφορετική ματιά τα κλισέ και κυρίως, επιχειρούν να δουν τον κόσμο της Κύπρου και την Κύπρο σ’ έναν κόσμο διαφορετικό από τον αναμενόμενο.
Άλλωστε, οι «ΤΟΠΟΛΟΓΙΕΣ» είναι μια σύνθετη λέξη που περιέχει τον Τόπο και το Λόγο, δηλαδή τη Λογική.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Οι χώροι του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Δερύνειας, στην οδό Δημήτρη Λιπέρτη 3, είναι ανοικτοί για το κοινό Δευτέρα με Σάββατο 09:00- 13:00 και 15:00 με 18:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23-102771