Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των 686 μαθητών 24 σχολείων της Κύπρου για το «Βιβλίο των Σχολείων», ανάμεσά τους και το Δημοτικό Ριζοκαρπάσου!

{loadposition ba_textlink}
Λευκωσία, 6 Ιουνίου 2016 – Με συγκεντρώσεις σε κάθε επαρχία αλλά και επιτόπιες επισκέψεις ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των 686 μαθητών από 24 σχολεία της χώρας που συμμετέχουν στην συγγραφή του περίφημου «Βιβλίου των Σχολείων». Τις οδηγίες στα παιδιά έδωσε ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Γιώργος Δ. Λεμπέσης, ο οποίος ανέλαβε το μοναδικό αυτό έργο που διοργανώνεται από τα Public με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας.
Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές της συνάντησης και ενημέρωσης με τα 14 παιδιά και τις τρεις δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου.

Ο συγγραφέας κλήθηκε να συλλάβει ένα πρωτότυπο παιδικό μυθιστόρημα, να το χωρίσει σε 24 κεφάλαια, να δώσει οδηγίες στην Ε’ τάξη των επιλεγμένων σχολείων να γράψουν από ένα κεφάλαιο και να οργανώσει την τελική συνάθροισή τους σε ένα ενιαίο έργο.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Λεμπέσης φρόντισε να μεταφέρει την πλούσια εμπειρία του στα παιδιά, εξηγώντας τους τα βασικά στοιχεία μιας ιστορίας και δίνοντάς τους έμπνευση ώστε να δώσουν σάρκα και οστά στους ήρωες, να πλέξουν την ιστορία και φυσικά να λειτουργήσουν συλλογικά στη συγγραφή και εικονογράφησή του.

Κατά τη διάρκεια των διαδραστικών, εμπειρικών εργαστηρίων στα παιδιά μοιράστηκαν νερά, φρούτα και συμβολικά δώρα από τα Public.
Ο κ. Δημήτρης Φιλόπουλος, Διευθυντής Κύπρου των Public, δήλωσε σχετικά: «Με το Βιβλίο των Σχολείων θέλουμε να εμπνεύσουμε στα παιδιά την αγάπη για το βιβλίο, να προκαλέσουμε τη δημιουργικότητά τους και να κεντρίσουμε τη φαντασία τους. Να έρθουν σε επαφή, εκτός από την πλευρά του αναγνώστη, και με την πλευρά του συγγραφέα. Η πρωτοβουλία μας αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη Παγκύπρια Εκστρατεία Προώθησης του Βιβλίου για το 2016 και μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους που συμβάλλουμε στη ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στο νησί».
Ο συγγραφέας Γιώργος Δ. Λεμπέσης ανέφερε σχετικά με το project και το ταξίδι του με τα κυπριακά σχολεία: «Ήταν μεγάλη μου τιμή να γνωρίσω εκπαιδευτικούς που διαθέτουν ακόμα την ικανότητα του να διαμορφώνουν προσωπικότητες και ικανούς πολίτες, σε μια κοινωνία που τους χρειάζεται όσο ποτέ. Το ταξίδι μου στην Κύπρο με έκανε να απαντήσω σε πολλά εσωτερικά μου ερωτήματα, μα πιο πολύ με έκανε να καταλάβω το γιατί αξίζει τελικά να μιλάει κανείς στα παιδιά για την φαντασία και για την σπουδαιότητα της δημιουργίας. Γιατί μόνο μέσα από αυτά τα παιδιά, μπορεί ο κόσμος μας να πάει λίγο παραπέρα, εκεί που φωτίζονται καλύτερα οι μέρες κι ανασαίνουν ευκολότερα οι καρδιές. Είμαι ευγνώμων για την φανταστική δουλειά των Public Κύπρου και ευχαριστώ από καρδιάς τον Γενικό τους Διευθυντή Δημήτρη Φιλόπουλο και το Υπουργείο Παιδείας».

Το Βιβλίο των Σχολείων
Το Βιβλίο των Σχολείων αποτελεί μια πρωτοβουλία των Public με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και την αφιλοκερδή καθοδήγηση του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων Γιώργου Δ. Λεμπέση. Συγκεκριμένα, εκατοντάδες παιδιά από 24 δημοτικά σχολεία θα κληθούν να συγγράψουν από ένα κεφάλαιο μιας σπονδυλωτής περιπέτειας. Όλα μαζί θα αρθρωθούν σε μια ενιαία, σπονδυλωτή ιστορία, ενώ το πιο όμορφο από όλα θα βραβευθεί ξεχωριστά!

Το Βιβλίο των Σχολείων θα εκδοθεί και θα μοιραστεί στα σχολεία και τους μαθητές που έχουν βοηθήσει στη συγγραφή του ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα κατευθυνθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας σε μια εκπαιδευτική – φιλανθρωπική δραστηριότητα. Τα Public θα συνεισφέρουν στις βιβλιοθήκες των σχολείων που συμμετέχουν.
Public, ο απόλυτος προορισμός του βιβλίου.