50 χρόνια ζωής και μουσικής δημιουργίας της Χορωδίας «Λέανδρος Σίταρος» της Πνευματικής Στέγης Λευκωσίας

{loadposition ba_textlink}

Η Χορωδία «Λέανδρος Σίταρος» της Πνευματικής Στέγης Λευκωσίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων ζωής, μουσικής δημιουργίας και προσφοράς διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, στις 8:30 μ.μ.

Η Χορωδία Λέανδρος Σίταρος είναι από τις παλαιότερες χορωδίες στη Κύπρο. Ιδρύθηκε το 1966 από το Λέανδρο Σίταρο και εδώ και 50 χρόνια τραγουδά και προσφέρει στη μουσική παιδεία και στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Κύπρου. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, η χορωδία επενδύει με τη μουσική της στις σημαντικές στιγμές της ζωής του τόπου. Μετά το θάνατο του ιδρυτή της, τη χορωδία διευθύνει επάξια η μαέστρος κα. Μάρω Σκορδή.

Το καλλιτεχνικό επίπεδο της χορωδίας ‘Λέανδρος Σϊταρος’ της χάρισε τιμητικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς, χορωδιακά φεστιβάλ και συναυλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει κλασσική, θρησκευτική, πατριωτική, δημοτική μουσική της Κύπρου και της Ελλάδος, κ.α.
Η χορωδία ανέβασε ολόκληρα έργα όπως το Requiem του Faure, τη δημιουργία του Haydn, Λειτουργία στη Σολ μείζονα του Schubert, Carmina Burana του Schubert, το Άξιον Εστί του Μ. Θεοδωράκη και άλλα πολλά. Η χορωδία έχει στο ενεργητικό της 7 ψηφιακούς δίσκους.

Το πρόγραμμα των 50 χρόνων, περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση του έργου της χορωδίας και συναυλία υπό τη διεύθυνση της κας Μάρως Σκορδή, μαέστρου και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει ο κ. Boris Alexandrov. Στη συναυλία θα συμμετέχει ο διάσημος κύπριος βαρύτονος κ. Κύρος Πατσαλίδης.

Η εκδήλωση θα τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας κα Πολιτισμού Δρα Κώστα Καδή.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με κρατήσεις στο τηλ. 99 317823

Διάρκεια εκδήλωσης: 1 ώρα περίπου