Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου με δήμο Αραδίππου

Η συμφωνία υπογράφτηκε στο δημαρχείο Αραδίππου μεταξύ του έντιμου δημάρχου κ. Ευάγγελου Ευαγγελίδη και του αντιπρύτανη Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητή Ανδρέα Ευσταθίου.

Ο επίκουρος καθηγητής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και συντονιστής του μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογία (Εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία ή στη Συμβουλευτική Ψυχολογία) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Παναγιώτης Παρπόττας δήλωσε ότι “μέσω της προώθησης μιας τέτοιας συμφωνίας, επιτυγχάνεται η συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του δήμου Αραδίππου στους τομείς της ψυχολογικής αξιολόγησης, της ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης αλλά και της έρευνας”. Η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα αποστέλλει στο δήμο Αραδίπππου μεταπτυχιακούς ασκούμενους της Κλινικής και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ευρύτερη περιοχή Αραδίππου και Λάρνακας.

Η συνεργασία θέτει γερές βάσεις δημιουργίας δράσεων αμοιβαίου οφέλους. Από τη μια, οι υπηρεσίες του Δήμου θα αποτελέσουν ένα βασικό συνεργάτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στον τομέα της εποπτευόμενης πρακτικής, ενώ από την άλλη, οι ασκούμενοι Ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου θα στελεχώνουν τα ανάλογα τμήματα του Δήμου για την κάλυψη των σημαντικών αυτών υπηρεσιών προς την κοινότητα.