Το Φοιτητικό Στέκι 29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ

{loadposition ba_textlink}

Το 29ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ το οποίο κορυφώνεται στις 6, 7 και 8 Ιουλίου, έχει πλέον δικαιολογημένα καθιερωθεί, ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς. Το φεστιβάλ δεν είναι μόνο ένα πολιτιστικό γεγονός, αλλά κύρια μια ευκαιρία κοινωνικοπολιτικού συλλογισμού, ιδιαίτερα για τους φοιτητές και τους νέους που νοιώθουν στο πετσί τους τις πολιτικές λιτότητας που στερούν το μέλλον τους και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Σ’ ένα Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, δε θα μπορούσε να λείπει το Φοιτητικό στέκι. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Φοιτητικού στεκιού θα παρέχει σε όλους τους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να ενημερωθούν για:

· Μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση της δράσης της Προοδευτικής
· Τις βασικές διεκδικήσεις σε συνολικό επίπεδο για τους φοιτητές
· Τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των φοιτητών του εξωτερικού / Κύπρου και τους αγώνες που δίνουν
· Την αντίσταση των φοιτητών κατά της επίθεσης που δέχεται η παιδεία από την κυβέρνηση και την Τρόικα, ιδιαίτερα τα τελευταία 3 χρόνια.

Μέσα από διάφορες φωτογραφίες και κείμενα, αποτυπώνονται οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος σε όλους τους χώρους σπουδών. Καταγράφονται οι βασικές διεκδικήσεις, που το φοιτητικό κίνημα, με μπροστάρη την Προοδευτική Κ.Φ., προτάσσει για καλυτέρευση του επιπέδου σπουδών και επέκτασης των δικαιωμάτων του. Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει επιτελείο ενημέρωσης για όλους τους χώρους σπουδών της Κύπρου και του εξωτερικού. Τα στελέχη της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών θα είναι στη διάθεση όλων των μελλοντικών φοιτητών που θα θέλουν να ενημερωθούν για τους πιθανούς χώρους σπουδών τους, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια μπορεί να ζητήσουν.

Οι φοιτητές λοιπόν δηλώνουν παρών στον αγώνα για ένα καλύτερο κόσμο. Για υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και για το μέλλον που μας αξίζει!

Επιτροπή Φοιτητικού Στεκιού