Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου οργανώνει εργαστήρι του CISI για την Ακεραιότητα στην Εργασία

Ο Πρόεδρος του CISI στην Κύπρο, Πέτρος Φλωρίδης, Chartered FCSI, παρουσίασε την ενότητα Ακεραιότητα στην Εργασία σε φοιτητές Λογιστικής, Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Το εργαστήρι του CISI για την Ακεραιότητα στην Εργασία είναι μια ενεργητική, διαδραστική συνεδρία η οποία χρησιμοποιεί πραγματικά διλήμματα που λαμβάνουν χώρα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Με συσκευές ψηφοφορίας σε πραγματικό χρόνο, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στη λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα μαθαίνουν τη σημασία των βασικών αξιών της ειλικρίνειας, της ανοικτότητας, της διαφάνειας, και της δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η απώλεια της εμπιστοσύνης στην τωρινή παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά», δήλωσε ο κ. Φλωρίδης.

Η παρουσίαση της Ακεραιότητας στην Εργασία περιλάμβανε παραδείγματα όπου η ακεραιότητα απέτυχε στον κλάδο του αθλητισμού, της πολιτικής και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, καθώς και πραγματικά σενάρια περιπτωσιολογικής μελέτης σε διάφορα θέματα, από την εταιρική φιλοξενία, στα ψευδή βιογραφικά.

Ο Διευθυντής της Παγκόσμιας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του CISI, Kevin Moore, Chartered MCSI, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου επιβάλλεται, καθώς δίνει στους Κύπριους την ευκαιρία να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στη βιομηχανία χρεογράφων και επενδύσεων. Αποκτώντας τα διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά μας, οι φοιτητές μπορούν να γίνουν μέλη του CISI, κάτι που τους επιτρέπει να αναδείξουν τον επαγγελματισμό τους και να ενημερώνουν τις δεξιότητές τους μέσω ενός αδιάληπτου προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD)».

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Simona Mihai Yiannaki, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το CISI για αυτό το γεγονός, το οποίο πιστεύω ότι παρείχε στους φοιτητές μας αφορμή για αρκετό προβληματισμό σχετικά με την ουσιαστική συμβίωση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της εμπιστοσύνης».