Μνημόνιο Συνεργασίας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Ιπποκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου

 

Το υπέγραψαν από πλευράς πανεπιστημίου ο αντιπρύτανης Ερευνών και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου και από πλευράς νοσοκομείου, ο πρόεδρός του ΔΣ Κούλλης Κυριακίδης. Ο αντιπρύτανης μίλησε για το όφελος που θα έχουν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου όπως και οι φοιτητές των τμημάτων Επιστημών Υγείας και Ζωής από αυτή τη συνεργασία. Ο καθηγητής Ευσταθίου, είπε, επίσης, ότι «το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στον Διεθνή Πανεπιστημιακό Οργανισμό Laureate International Universities, το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο πανεπιστημίων, με τη συμμετοχή πάνω από 80 διαπιστευμένων Πανεπιστημίων σε 28 χώρες, με πέραν των 70,000 προσωπικό ενώ ξεπερνά το 1,000,000 φοιτητές παγκοσμίως. Διαθέτει 19 κέντρα αριστείας στην Ιατρική με παγκόσμιες διακρίσεις στο εκπαιδευτικό, ερευνητικό, κλινικό και κοινωνικό τομέα».

Ο πρόεδρος του Ιπποκράτειου αναφέρθηκε στο κοινό όραμα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Ιπποκράτειου για την παροχή της υψηλότερης δυνατής ποιότητας ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών. Ο κ. Κυριακίδης χαιρέτησε τη συνεργασία με το πανεπιστήμιο και πρόσθεσε ότι «ζούμε στην εποχή της έκρηξης παραγωγής γνώσης και δη της επιστημονικής γνώσης, ιδιαίτερα στην ιατρική επιστήμη. Στόχος είναι πάντα ένας: να ωφεληθεί ο άνθρωπος».

Ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής Γιώργος Μαρκουλλής είπε ότι «η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ένα υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο ήδη δημιουργεί σημαντικά οφέλη για την Κύπρο, ενώ με την εξέλιξή του σε πλατφόρμα προηγμένης ιατρικής εκπαίδευσης προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο». Ο Δρ. Μαρκουλλής συμπλήρωσε «ο συνδυασμός των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας της Ιατρικής Σχολής μαζί με της υψηλού επιπέδου μονάδες ιατρικής, χειρουργικής, γυναικολογικής και μαιευτικής εξειδίκευσης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών της σχολής». Ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, καθηγητής Χρήστος Δημόπουλος από πλευράς των τμημάτων Επιστημών Υγείας και Επιστημών Ζωής ανέφερε ότι «η Κύπρος διέρχεται στάδιο μετασχηματισμού στον τομέα της Υγείας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να κρατεί πρωταγωνιστικό ρόλο. Η συνεργασία των τριών πυλώνων: Κράτους, ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και Ιδρυμάτων Υγείας μπορεί να καταστήσει τη χώρα μας Περιφερειακό Κέντρο παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών».