Κώστας Καδής: Πρωτοποριακό ίδρυμα που ξεχωρίζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στην ομιλία του, στην τελετή αποφοίτησης ο Υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι «από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου προγραμμάτων σπουδών που αποσκοπούν στην ολοκληρωμένη μόρφωση και κατάρτιση των φοιτητών του». Ο υπουργός Κώστας Καδής αναφέρθηκε και στα αναγνωρισμένα προγράμματα «που προσφέρουν οι σχολές του εξοπλίζουν τους υποψήφιους επιστήμονες με τα κατάλληλα εφόδια για την εξασφάλιση μιας επιτυχημένης επαγγελματικής καριέρας. Επιπρόσθετα, κάθε φοιτητής που επιλέγει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για τις πανεπιστημιακές του σπουδές τυγχάνει συνεχούς υποστήριξης και καθοδήγησης κατά τη διάρκεια των σπουδών του».

Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού επεσήμανε ότι «το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ξεχωρίζει για τις σύγχρονες κτιριακές του υποδομές, για τη δημιουργία και την αναβάθμιση των οποίων πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια πολύ σημαντικές επενδύσεις. Τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήριά του, οι αμφιθεατρικές του αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και τα καινούρια του ιδιόκτητα φοιτητικά διαμερίσματα, συμβάλλουν σημαντικά στην παροχή αναβαθμισμένης εκπαίδευσης στους φοιτητές του αλλά και τη διαμόρφωση σύγχρονου χαρακτήρα στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, στην ομιλία του, τόνισε την αισθητική ως αξία της επιστήμης και της Παιδείας γενικότερα και τα ηθικά θεμέλια σαν αναγκαιότητα στην σημερινή εποχή, για να καταλήξει ότι η “Γνώση είναι Δύναμη”. Από πλευράς του, ο διευθύνων σύμβουλος του πανεπιστημίου, Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού αναφέρθηκε στις αξίες που καλλιεργούνται στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπως είναι η συλλογικότητα, η τόλμη, η υπευθυνότητα, η υπευθυνότητα, η εποικοδομητική κριτική και η αποδοχή της αντίθετης άποψης. Η μεγαλύτερη συμβολή του πανεπιστημίου στην Παιδεία του τόπου είπε ο διευθύνων σύμβουλος αποτελεί το γεγονός πως «από το 2011 ανήκει εξολοκλήρου στον μεγαλύτερο διεθνή κολοσσό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την Laureate International Universities. Η Laureate διαθέτει 80 πανεπιστήμια, σε 28 χώρες, με 1 εκατομμύριο φοιτητές ενώ απασχολεί 80 χιλιάδες ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διοικητικούς».

Στην τελετή αποφοίτησης απονεμήθηκαν πτυχιακοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών ενώ δόθηκαν και βραβεία σε άριστους φοιτητές αλλά και πρωτεύσαντες αποφοίτους κάθε Σχολής. Δόθηκαν συγκινητικές ομιλίες από την αριστούχο απόφοιτο Ψυχολογίας κ. Χρύσω Κωνσταντίνου η οποία συγκέντρωσε 3.99 και την απόφοιτο Διαιτολογίας-Διατροφολογίας κ. Μαριλένα Χριστοδούλου η οποία επίσης συγκέντρωσε 3.99, την πιο ψηλή βαθμολογία.

Μετά το τέλος της τελετής αποφοίτησης δόθηκε δεξίωση στους χώρους του Πανεπιστημίου.