Ακόμη πιο ασφαλείς συναλλαγές στο διαδίκτυο μέσω της υπηρεσίας Safe@Web

Χρησιμοποιείτε κάρτες συναλλαγών για τις αγορές σας από το διαδίκτυο;

Από την Δευτέρα, 1η Αυγούστου 2016, αλλάζει o τρόπος διεκπεραίωσης των συναλλαγών σας με κάρτες που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο, για αγορές από ιστοσελίδες εμπόρων που συμμετέχουν στην υπηρεσία Safe@Web.
Τώρα, η διεκπεραίωση των συναλλαγών αυτών θα γίνεται με την εισαγωγή κωδικού μίας χρήσης (Οne – Time Password ή ΟΤP).

H αλλαγή αυτή θα εφαρμοστεί σταδιακά από την 1η Αυγούστου 2016 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και αφορά όλες τις κάρτες της Τράπεζας Κύπρου, ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές στο διαδίκτυο και να προστατεύεται η κάρτα σας από μη εξουσιοδοτημένη χρήση της σε ιστοσελίδες εμπόρων που συμμετέχουν στην υπηρεσία Safe@Web. Την περίοδο αυτή, για όσους πελάτες δεν θα έχει γίνει ακόμα η αλλαγή, θα συνεχίσει να ισχύει η υφιστάμενη διαδικασία.

Πώς θα διεκπεραιώνετε τις συναλλαγές σας; Η διεκπεραίωση των συναλλαγών θα πραγματοποιείται με την εισαγωγή ενός κωδικού μιας χρήσης (One – Time Password ή OTP). Ο κωδικός θα σας αποστέλλεται μέσω μηνύματος sms στον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του κατόχου κάρτας, που είναι καταχωρημένος στα ηλεκτρονικά αρχεία της Τράπεζας.

Η συναλλαγή ολοκληρώνεται με τη χρησιμοποίηση/εισαγωγή του κωδικού μίας χρήσης.

Κάθε κωδικός μίας χρήσης αφορά μια μόνο συγκεκριμένη συναλλαγή. Έτσι, για κάθε αγορά σας θα σας αποστέλλεται νέος κωδικός.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου επικοινωνήστε με οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου.

Ακόμη μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης στα τηλέφωνα 800 00 800 τοπικές κλήσεις ή στο τηλέφωνο +357 22 128000 όταν καλείτε από το εξωτερικό, μεταξύ των ωρών 7:45 – 21:30 (Δευτέρα – Παρασκευή).