Άντε και Δήμαρχος με το καλό κύριε Λιλλήκα

Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Πραγματικά κάνω χάζι με την απόφαση που φαίνεται να πήρε η Συμμαχία Πολιτών. Να ηγηθεί του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές ο Πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Λιλλήκας. Πέρσι υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας, τώρα υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Τόση γύμνια στελέχωσης που αναγκάζεται ο Πρόεδρος ενός κόμματος με ζωή λίγους μήνες να κατέβει για Ευρωβουλευτής;

Το σκεπτικό το κατανοούμε όλοι: Με τον κ. Λιλλήκα στο ψηφοδέλτιο ανεβαίνουν οι πιθανότητες της Συμμαχίας να βγάλει μια έδρα στην Ευρωβουλή. Και εγώ ρωτώ: Αν ο κ. Λιλλήκας βγει όπως είναι φυσικό, πρώτος στο ψηφοδέλτιο και το κόμμα κερδίσει την έδρα, θα αφήσει την δράση του στην Κύπρο και θα μετακομίσει στις Βρυξέλλες;

Θα αφήσει δήλαδη ουσιαστικά την Προεδρία της Συμμαχίας ή θα δούμε τον δεύτερο του ψηφοδελτίου, με ελάχιστους σχετικά ψήφους να γίνεται Ευρωβουλευτής; Στην πολιτική βέβαια πολλοί λένε ότι “όλα επιτρέπονται” όμως οι πολίτες πια έχουν αρκετά πονηρευτεί. Και κρίνουν πια πιο αυστηρά.

Μια τέτοια κίνηση, αν τελικώς γίνει, χαλάει εκείνο το “φρέσκο” και το “καθαρό” που είχε η υποψηφιότητα του κ. Λιλλήκα στις Προεδρικές Εκλογές. Τέτοιες αποφάσεις θυμίζουν παλιάς κοπής κόμματα που κάνανε κόλπα για να “αρπάξουν” την ψήφο. Και αφού εσείς κ. Λιλλήκα θέλετε να φέρετε μια ανατροπή στην πολιτική σκηνή που εχει φθαρεί, πρέπει να βλέπω πρωτοποριακές κινήσεις.

Αν τελικά ο κ. Λιλλήκας βρεθεί στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές και τελικώς εκλεγεί, πρέπει την επόμενη ημέρα να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Συμμαχίας. Αν το κάνει το άρθρο μου θα είναι διαφορετικό.

Μετά τιμής…