«Κέντησε» σήμερα η Βουλή

{loadposition ba_textlink}

Κυρίες και κύριοι οι εκποιήσεις από σήμερα είναι γεγονός όπως ακριβώς τις ήθελε η Τρόικα.

Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Μετά από εβδομάδες έντονου λαϊκισμού, η Kυβέρνηση σήμερα πέτυχε αυτό που μέχρι χθες φαινόταν πολύ δύσκολο. Να ψηφιστεί ο νόμος για τις εκποιήσεις όπως ακριβώς το ήθελε η Τρόικα. Εκπλήρωσε τον όρο που οι δανειστές ζητούσαν και έτσι με βάση την λογική δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα να πάρει την επόμενη δόση.

Την ίδια ώρα η Βουλή ψήφισε ακόμη πρόταση νόμου για το ίδιο θέμα, που περιλαμβάνει καθολική πρόνοια για προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κληθεί τις επόμενες μέρες να αποφασίσει αν θα αναπέμψει τον δεύτερο νόμο, ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας για ψήφιση του πρώτου νόμου. Και μετά θα ξεκινήσει το γαϊτανάκι μια Προεδρικό και μια Βουλή.

Αν θυμάστε καλά, το ΔΗΚΟ και ο Πρόεδρος του ζητούσε επίμονα να ψηφιστεί μαζί με τον νόμο για τις εκποιήσεις και ο νόμος για την αφερεγγυότητα που ουσιαστικά θα καθορίζει το μέλλον της πρώτης κατοικίας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντίθετα συμφώνησαν σε ένα… ψήφισμα και παράλληλα αν ο κ. Παπαδόπουλος διαπιστώσει ότι αργεί η κυβέρνηση να καταθέσει το παραπάνω νομοσχέδιο, θα ζητήσει αναστολή της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις.

Το τρικ ομολογουμένως για να ξεγελάσουμε τον κόσμο είναι πραγματικά μοναδικό. Και η Τρόικα είναι ικανοποιημένη και η Βουλή στα μάτια των πολιτών δείχνει ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της και είναι απέναντι στα όσα άγρια μας ζητούν οι δανειστές μας.

ΥΓ: Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μοίρασε άνετα την τράπουλα και την ίδια ώρα μέσα από τα social media έστειλε μήνυμα τόσο στην Τρόικα όσο και στον Νίκο Αναστασιάδη.

 

Ως «Μαέστρος» δεν δίστασε να σηκωθεί και να πει στους βουλευτές του τί ψηφίζουμε και τι όχι.