Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!

Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Με το έτσι θέλω, η Kυβέρνηση διέταξε σήμερα την μείωση των μισθών στον Συνεργατισμό ως και 25%. Ως απόλυτος άρχοντας του Συνεργατισμού και υπό τον φόβο των δανειστών, οδηγήθηκε σε μια κίνηση που αγγίζει τα όρια του αντιδημοκρατισμού.

Έχοντας την άνεση ότι επηρεάζει μόλις 300 άτομα (οι υπόλοιποι 2700 εργαζόμενοι στον Συνεργατισμό είχαν αποδεχθεί το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης), έκλεισε μια και καλή το ζήτημα. Αύριο η Τρόικα αναμένεται να κάνει φύλλο και φτερό τον Συνεργατισμό και την Παρασκευή το Σχέδιο Αναδιάρθωσης θα πρέπει να σταλεί στις Βρυξέλλες.

Πολύ σύντομα, με την πρώτη εμπλοκή που δημιουργήθηκε, η Kυβέρνηση έδειξε σημάδια εκνευρισμού και προχειρότητας. Επίσης εμφάνισε ξεκάθαρα τον φόβο που την διακατέχει σε περίπτωση που οι δανειστές δυσαρεστηθούν. Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι “οποίος δεν συμφωνεί θα αποφασίζω εγώ χωρίς να ρωτήσω κανέναν”.

Οι φίλοι του Συνεργατισμού, ένιωσαν από πρώτο χέρι, τι νιώθουμε όλοι εμείς που εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα. Ψαλίδι στους μισθούς και απολύσεις χωρίς να μπορείς να πεις ούτε λέξη. Η Kυβέρνηση φόρεσε τον “μανδύα” του ιδιώτη μάστρου και έδειξε πως θα παίζεται το παιχνίδι απο εδώ και μπρος.

Δεν κρίνω αν είναι σωστές ή όχι οι μειώσεις μισθών. Θα ήταν πολύ εύκολο να λαϊκίσω και να γράψω “καλά να πάθουν τα λαμόγια”. Δυστυχώς μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Εγώ αντίθετα θα πω ότι θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην μόδα που λέγεται “ψαλίδι” μισθών.

Όσο για την Kυβέρνηση… Έκανε ακόμη ένα βήμα που με απογοητεύει. Και είναι μόλις 10μηνών.