Η Δρομολαξιά είναι μόνο η αρχή – Έρχεται τσουνάμι σκανδάλων

 

Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Σημειώνω τα χαρακτηριστικά του ταμείου Συντάξεων της Cyta όπως καταγράφονται στην έκθεση – καταπέλτης της ερευνητικής επιτροπής.
1.    Λειτουργούσε χωρίς έλεγχο.
2.    Αδιαφάνεια στις διαδικασίες
3.    Έδινε χέρι στήριξης στα συμφέροντα ιδιωτικής εταιρίας με οικονομική υπόσταση αμφιβόλου προελεύσεως.

Η διερευνητική επιτροπή δαχτυλοδείχνει  τον Χαράλαμπο Τσουρή. Τον Τέως Πρόεδρο της ΑΤΗΚ. Αναφέρει μεταξύ άλλων  ότι χωρίς να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα, παρουσίασε στα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής του ταμείου υπόμνημα με ψευδή στοιχεία για την αγορά.

Το 24H είχε ασχοληθεί με τα έργα και τις ημέρες του κ. Τσουρή. Για να θυμηθούμε ξανά όλοι μας το θέμα με τον τίτλο «Η μεγάλη κλοπή της ΑΗΚ».


Διαβάστε επίσης:

Υπ. Δικαιοσύνης: Στον Εισαγγελέα το πόρισμα για τη Δρομολαξιά

Διαβάστε την Έκθεση της Ερευνητικής για τη Δρομολαξιά – Δείτε ποιους καίει (docs)

Δήμαρχος Δρομολαξιάς: “Ουδεμία σχέση με Λίλλη – Wadnic”


Μετά την δημοσιοποίηση του άρθρου, ο κ. Τσουρής αποφάσισε να απαντήσει μέσω… Facebook με το “μονόπρακτό” που έγραψε. Περιμένω να δω και πάλι το σχόλιο του αυτή την φορά για την έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής.

Το πάρτι είναι τρελό, όμως το Σκάνδαλο της Δρομολαξιάς δεν είναι το μοναδικό. Αναμένεται χιονοστοιβάδα και άλλων “επενδύσεων” του Ταμείου Συντάξεων σε κτήρια και επιχειρηματίες που θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις. Το κουβάρι μόλις άρχισε να ξετυλίγεται.

Για ακόμη μια φορά η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της ένα πόρισμα, αυτή την φορά για ένα σκάνδαλο που από το καλοκαίρι συζητάει ολόκληρη η Κύπρος. Με συλλήψεις και υπόνοιες για πρόσωπα που αγγίζουν μέχρι και τον πολιτικό χώρο.

Οι πολίτες περιμένουν να δουν επιτέλους στο σκαμνί ανθρώπους που «έπαιζαν» με εκατομμύρια εις βάρος τους. Από οποιοδήποτε χώρο και αν ανήκουν. Ο τελικός κριτής να είναι οι δικαστές. Το Σκάνδαλο της Δρομολαξιάς ουσιαστικά με το πόρισμα αυτό ανοίγει τον δρόμο και για άλλες ποινικές υποθέσεις.

Και τότε θα δούμε ποιος “έφαγε” και πόσα “έφαγε”.