Αβέρωφ παραιτήσου πάραυτα!

{loadposition ba_textlink}

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι αναταράξεις που έφερε στο Δημοκρατικό Συναγερμό η επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών και ο Αβέρωφ Νεοφύτου «ξαναχτύπησε». Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μικρότερο των προσδοκιών της ηγεσίας του κόμματος. Οι ψίθυροι για «κλίκκες» στο κόμμα και για προώθηση συγκεκριμένων υποψηφίων σε όλες τις επαρχίες, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, απλά γιατί όσοι δεν έχουν εκλεγεί μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα χωρίς να φοβούνται ότι θα περάσουν από το «εκτελεστικό απόσπασμα» του Αβέρωφ Νεοφύτου, κινδυνεύοντας ακόμα και με διαγραφή από τα μητρώα του κόμματος. Ειπώθηκαν πολλά και γράφτηκαν άλλα τόσα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δύσκολα μπορεί να ερμηνευθεί και σίγουρα δεν ήταν αναμενόμενο αφού στην εκλογική μάχη φάνηκε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός άρχισε πλέον να χάνει την υπεροχή του όσον αφορά τόσο την εκλογική δύναμη αλλά και την αριθμητική δυναμική του. Την ευθύνη για αυτό φέρει ακεραία ο Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος με τις δικτατορικές μεθόδους που χρησιμοποιεί, βλέπε «μπες – βγες» υποψηφίων και το «γλύφω εκεί που φτύννω» έχω την πεποίθηση ότι σύντομα θα περιέλθει σε δύσκολη θέση και νέες περιπέτειες.
Αν είχες την ελάχιστη πολιτική ευθιξία θα έπρεπε να είχες δώσει ήδη την παραίτηση σου από τα ηνία του κόμματος, του οποίου τάχα ηγείσαι κ. Αβέρωφ.

ΕΣΥ ευθύνεσαι «κύριε» Αβέρωφ Νεοφύτου για την είσοδο του ΕΛΑΜ στο κοινοβούλιο σύμφωνα με έντονα παράπονα συναγερμικών.

ΕΣΥ ευθύνεσαι «κύριε» Αβέρωφ Νεοφύτου και για τη σημερινή εκλογή του Προέδρου της Βουλής με τα όσα έφτασαν κοντά μας, λόγω κομματικών «παιγνιδιών» και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι με αλλότρια κίνητρα, πάντα από τη δική σου πλευρά.

Το μελάνι δεν έχει στεγνώσει ακόμα από τις σχεδόν καθημερινές κατηγορίες που με τόσο στόμφο διατυμπάνιζες σε διάφορα ΜΜΕ τόσο για τον Δ. Συλλούρη όσο και για την Ε. Θεοχάρους, στο κόμμα της οποίας ανήκει ο κ. Συλλούρης τον οποίο ΕΣΥ εξέλεξες σήμερα Πρόεδρο της Βουλής.
Δεν έχουμε καμία απολύτως αρνητική στάση ή άποψη για τον κ. Συλλούρη σαν πολιτικό αλλά με τους δικούς σου διαχρονικά χειρισμούς που μόνο στόχο έχουν τα κομματικά κίνητρα.

Όλες αυτές οι κατηγορίες για Δ. Συλλούρη και Ε. Θεοχάρους, για τις οποίες επιχειρηματολογούσες κιόλας διαγράφηκαν ως δια μαγείας εν μια νυκτί;

Ο δεύτερος σε τάξη πολιτειακός αξιωματούχος του κράτους, που ΕΣΥ εξέλεξες σήμερα, συμφωνεί με τα του κόμματος σου, όσον αφορά το θέμα του κυπριακού; Σαφέστατα όχι. ΕΣΥ τον καυτηρίαζες και τον κατάκρινες επανειλημμένα για αυτό.

Είναι δημοκρατικό του δικαίωμα να έχει τις προσωπικές του θέσεις ή/και απόψεις. Εκείνο που ξενίζει τους «στρατιώτες» του κόμματος σου είναι η λογική με την οποία πήρες την σημερινή απόφαση και όχι ο Δημήτρης Συλλούρης σαν βουλευτής της Αλλυλεγγύης. Στο τέλος της ημέρας, έκανες άθελα σου και ένα καλό. Δυνάμωσες ένα μικρό κόμμα του «κέντρου».

Αν αρχίσω να επιχειρηματολογώ θα γράφω μέχρι αύριο «κύριε» Αβέρωφ Νεοφύτου.
Και πριν σε αφήσω να συνεχίσεις το θεάρεστο έργο σου, απλά να σου θυμίζω τον πολιτικό βίο του κ Συλλούρη που σήκωσες το χεράκι σου ΕΣΥ με τους 17 υπηκόους σου, για να τον εκλέξεις ΠτΒ με φόντο πάντα την πολυπόθητη καρέκλα στο λόφο του Προεδρικού το 2018. Απλά, για να πάρεις ένα μάθημα να μην ισοπεδώνεις καταστάσεις γιατί… πιθανό να χρειαστεί να ξαναγλύψεις αυτόν που έφτυσες. Και τον Δ. Συλλούρη τον έφτυσες επανειλημμένα.

Διάβαζε Αβέρωφ…
Ο 62χρονος Δημήτρης Συλλούρης βρίσκεται στην πολιτική ζωή του τόπου από το 1991 όπου είχε εκλεγεί για πρώτη φορά ως βουλευτής με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Επανεκλέγηκε βουλευτής με το ίδιο κόμμα το 1996 και το 2001, για να αποχωρήσει το 2004 μαζί με μια σειρά άλλων στελεχών του κόμματος, πυροβολώντας τον τότε πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη για την στάση που τήρησε υπέρ του σχεδίου Ανάν.
Το 2005 ο κ. Συλλούρης δημιούργησε με τους αποχωρήσαντες από τον ΔΗ.ΣΥ. και τους Νέους Ορίζοντες το ΕΥΡΩΚΟ. Το 2006 μπαίνει στη βουλή με ποσοστό 5,75%, ως αρχηγός κόμματος εκλέγοντας επίσης τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου και τον Νίκο Κουτσού, για να επανεκλεγεί για 5η συνεχόμενη θητεία το 2011 συμπληρώνοντας δηλαδή 25χρόνια στο βουλευτικό αξίωμα.

Το 2013 στηρίζει τον Νίκο Αναστασιάδη με τον οποίο είχε συγκρουστεί το 2004 για το σχέδιο Ανάν, διχάζοντας το ΕΥΡΩΚΟ αφού τα μισά περίπου στελέχη και ψηφοφόροι του αποχωρούν, για να στηρίξουν Γιώργο Λιλλήκα.

Το ΕΥΡΩΚΟ συμμετέχει στη διανομή της εξουσίας με το ΔΗ.ΚΟ., παίρνοντας το Υπουργείο Γεωργίας ενώ παράλληλα διορίζεται ως βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ρίκκος Ερωτοκρίτου ο οποίος σήμερα βρίσκεται ενώπιον του κακουργιοδικείου.
Ακολούθως στις ευρωεκλογές του 2014, ο κ. Συλλούρης συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΔΗ.ΣΥ. τερματίζοντας προτελευταίος.
Το φθινόπωρο του 2015 οι σχέσεις του με τον ΔΗ.ΣΥ. και συγκεκριμένα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου διαταράσσονται μετά την απόφαση για αύξηση του εκλογικού μέτρου.

Τον Μάρτιο του 2016 το σχεδόν ανύπαρκτο στις δημοσκοπήσεις ΕΥΡΩΚΟ αυτοδιαλύεται και απορροφάτε από το Κίνημα Αλληλεγγύη της Ελένης Θεοχάρους.

Ο κ. Συλλούρης καλεσμένος σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελς ως υποψήφιος της Αλληλεγγύης αυτή τη φορά, πρότασσε ως αφήγημα το «νέο» και το «καινούργιο».

Δ. Συλούρης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Πράσινη Ασπίδα :
«Η επιτυχία στην οποία προσδοκούμε είναι να δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που θα αλλάξει τα πολιτικά πράγματα στον τόπο μας και θα τιμωρήσει τον παλαιοκομματισμό των γερασμένων κομμάτων της διαπλοκής, της διαφθοράς, των προβλημάτων και της διάλυσης που είναι η αιτία της καταστροφής μας».

Αυτές ήταν οι πολιτικές επιλογές του ανθρώπου. Από πολλούς έγιναν σεβαστές. Από σένα όχι διαχρονικά.
Το σημερινό γεγονός σε συνδυασμό με την ήττα που δέχτηκε ο ΔΗ.ΣΥ. στις βουλευτικές εκλογές , επαναφέρουν την υποβόσκουσα δυσαρέσκεια σε βάρος σου Αβέρωφ Νεοφύτου και εκκολάπτουν κινήσεις κορυφαίων καθώς και απλών συναγερμικών στελεχών προς αμφισβήτηση του ατόμου σου ως Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος.

Το κύμα αμφισβήτησης σε βάρος σου κ. Νεοφύτου, μετά τη σημερινή σου επιλογή, μεγαλώνει και κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ σου έδωσαν πολλά μηνύματα στις βουλευτικές εκλογές, κάποια εξ αυτών μάλιστα, μπορούν να θεωρηθούν και σαν ηχηρά χαστούκια που ανάγονται σε προσωπικό επίπεδο.

Μυαλό δεν έβαλες και ούτε πρόκειται…
Είσαι μέγιστος!
ΥΓ 1. Τελικά έφαες τη σκόνη από το «κατσαριδάκι», όπως αποκάλεσες το Κίνημα Αλληλεγγύη
ΥΓ 2. Έγλυψες εκεί που έφτυσες. Δυο πρώην στελέχη του κόμματος σου οι οποίοι έφυγαν πυροβολώντας για τους δικούς τους λόγους
Εμείς με τη σειρά μας συγχαίρουμε τον Δημήτρη Συλλούρη για την εκλογή του ως Πρόεδρος της Βουλής και του ευχόμαστε τα καλύτερα με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου.