Δύο “Αν” ένα “Αχ” και ένα “δεσμεύομαι”

Του Σωτήρη Παπαδόπουλου

Σχεδόν 11 μήνες μετά την εκλογή του, ο Νίκος Αναστασιάδης έχοντας την Κύπρο στο πέτο του σακακιού του και χωρίς να φορέσει την μάσκα του Ελευθέριου Βενιζέλου, δεν μπήκε στην ουσία των προβλημάτων και των προκλήσεων. Ωστόσο ξεχώρισα δύο σημαντικά “Αν”.

1. Στην οικονομία και στο θέμα της ερεύρεσης των ενόχων της οικονομικής καταστροφής έθεσε χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Ιούνιο να δούμε κατηγορούμενους… αν οριοθετηθούν οι κατηγορίες.


Δείτε επίσης: Αναστασιάδης: Αναστασιάδης: «Υπήρξε μία λεηλασία των καταθέσεων προς όφελος των τραπεζών»


2. Στο κυπριακό: “Αν” υπάρχει θέμα συνέχισης των τουρκικών εγγυήσεων, ο κ. Αναστασιαδης απέρριψε οποιαδήποτε συμφωνία. Σήμερα ο κατοχικός ηγέτης τόνισε ότι ειναι αδιαπραγμάτευτη η τουρκική εγγύηση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε και ένα “Αχ” στο κυπριακό. Για το κοινό ανακοινωθέν είπε ότι φτάσαμε και πιο κοντά από το παραπέντε για συμφωνία. Στα 70 λεπτά συνέντευξης μόνο ένα δεσμεύομαι είπε: στο θέμα προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι θέλει να είναι τολμηρός ηγέτης. Αυτή την τόλμη στα δύσκολα δεν την έχουμε δει ακόμη. Παραδέχθηκε τουλάχιστον ότι τα μέτρα που πήρε είναι χειρότερα από εκείνα που προειδοποιούσε και καλούσε την προηγούμενη κυβέρνηση να πάρει. Προσπάθησε να βάλει ξεκάθαρα στο κάδρο και το ΑΚΕΛ στο θέμα της λύσης του κυπριακού, κάτι που δεν έκανε στο κούρεμα.

ΥΓ: Στην Κύπρο δεν υπάρχει “Αξιωματική” αντιπολίτευση.