Εκδηλώσεις με τίτλο «Κυριακές στην ύπαιθρο» διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας

Εκδηλώσεις με τίτλο «Κυριακές στην ύπαιθρο» διοργανώνει από την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, στον Άγιο Θεόδωρο ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι «με στόχο την προώθηση των παραδοσιακών τεχνών, της κυπριακής οινογαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων, διοργανώνονται σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Κυριακές στην ύπαιθρο». Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι, με θέμα «Κόκκινος Πηλός, ένα απο τα χαρακτηριστικότερα είδη της κυπριακής τέχνης».

Συγκεκριμένα το «κοινό μπορεί να επισκεφθεί τον υπαίθριο χώρο του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο, όπου θα μπορεί να δοκιμάσει παραδοσιακά και ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα και εδέσματα και να δει από κοντά τα μυστικά της τέχνης του κόκκινου πηλού. Οι πιστές μαστόρισσες από τον Κόρνο, που εδώ και χρόνια τιμούν την παραδοσιακή αυτή τέχνη θα βρίσκονται εκεί, κατασκευάζοντας πήλινα αγγεία και δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να διεισδύσει βαθιά στην ιστορία της τέχνης».

Η σειρά εκδηλώσεων «θα συνεχιστεί κάθε Κυριακή μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου από τις εννέα το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι, στον υπαίθριο χώρο του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας. Χορηγός των εκδηλώσεων είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, στα πλαίσια του Σχεδίου Επιχορήγησης Εκδηλώσεων που αφορούν σε Οινογαστρονομιά και Τοπικά Προϊόντα που διοργανώνονται στην Κύπρο μέσω του Πργράμματος Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας (de minimis)».

πηγή: διάλογος