Έρευνα για την κάρτα φιλάθλου: Οι θέσεις των ομάδων και η ετοιμότητα των σταδίων (videos)

{loadposition ba_textlink}

H απόφαση για την Κάρτα φιλάθλου πάρθηκε από την πολιτεία και υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές στην βουλή των αντιπροσώπων ώστε να αντιμετωπιστούν τα διάφορα κρούσματα βίας που εμφανίζονται κατά καιρούς στα γήπεδα μας.

Tων Ευτύχιου Γιαξή, Σάββα Πηλακούτα

Η κάρτα οπαδού είχε προκαλέσει ποίκιλες αντιδράσεις πριν ακόμη ψηφιστεί από την Βουλή, αφού αναφέρει εκτός των άλλων πως όποιος οπαδός επιθυμήσει να παρακολουθήσει την ομάδα του θα πρέπει να καταχωρήσει τα προσωπικά του στοιχεία, ένας από τους βασικότερους λόγους, που οι φίλοι διαφόρων ομάδων την αντιμετωπίζουν με δισταγμό και δυσπιστία.

Ήδη η μη προσέλευση των οργανωμένων οπαδών των ομάδων και όχι μόνο, έχει προκαλέσει προβλήματα τόσο στα μικρά σωματεία, όσο και στα μεγάλα, αφού οι οπαδοί είναι μια μόνιμη πηγή εσόδων και με την αποχή τους δημιουργούν πρόβλημα ρευστότητας στις ομάδες, που αλλιώς τα υπολόγιζαν στο ξεκίνημα της σαιζόν και αλλιώς ήρθαν τα πράγματα.

Το Balla στην προσπάθεια του να «ξετυλίξει» το «κουβάρι» της κάρτας φιλάθλου επικοινώνησε με διάφορους εκπροσώπους ομάδων, οι οποίοι κατέθεσαν την άποψη τους γι’ αυτό το θέμα.

Ακόμη, καταγράψαμε τις γνώμες των υπεύθυνων των γηπέδων του ΓΣΠ, του «Αντώνης Παπαδόπουλος», του ΓΣΖ και του Τσιρείου Σταδίου, σχετικά με την δημιουργία ελεγχόμενων περιστρεφόμενων εισόδων, κάτι που προνοεί το σχέδιο κάρτας οπαδού και είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως ο θέσεις των περισσότερων σωματείων μοιάζουν μεταξύ τους και ουσιαστικά αντιτίθενται σε αυτή την κάρτα οπαδού όπως την έφτιαξε η πολιτεία και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των σωματείων.

Όλες οι ομάδες είναι υπέρ της κατάληψης της βίας, αλλά θα προτιμούσαν άλλες λύσεις που θα κατατεθούν στο τραπέζι και θα μπορούν να συζητηθούν, ώστε στο τέλος να βρεθεί μια κοινή και συμφέρουσα λύση για όλες τις πλευρές.

Μέχρι στιγμής πάντως, αν και δεν έχει τεθεί σε λειτουργία η κάρτα οπαδού, πολλά σωματεία (ιδιαίτερα τα «μικρά») αλλά και οι πιο μεγάλες ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αποχή των οργανωμένων φιλάθλων.

Ομάδες όπως η Δόξα, η Αγία Νάπα , ο Οθέλλος και ο Εθνικός Άχνας που υπολόγιζαν να καλύψουν κάποια έξοδα τους από την παρουσία των οργανωμένων των μεγάλων ομάδων πλέον βλέπουν πως αυτό δεν γίνεται, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε «επικίνδυνα μονοπάτια».

Πέρα από την ΑΕΚ που όπως μας ανέφερε δεν έχει θέση σχετικά με την κάρτα φιλάθλου και το θέμα δεν την απασχολεί, οι υπόλοιπες ομάδες (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Απόλλων, Ομόνοια, Ανόρθωση, Ερμής και Νέα Σαλαμίνα) κατέθεσαν την άποψη τους αναφορικά με το «καυτό» θέμα των ημερών και όπως μπορείτε να δείτε τα όσα είπαν δεν διαφέρουν και τόσο μεταξύ τους.

ΑΠΟΕΛ – Νεκτάριος Πετεβίνος:
«Ο ΑΠΟΕΛ εκφράζει τον προβληματισμό του για την κάρτα φιλάθλου. Σαφώς και πρέπει να προχωρήσουν όλες οι πλευρές σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, γιατί όπως και κάθε νομοσχέδιο, έτσι και αυτό έχει τα ισχυρά του σημεία αλλά και άλλα τα οποία χρίζουν περαιτέρω επεξεργασίας.

Θεωρούμε ότι από τη στιγμή που υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι και την εφαρμογή της νομοθεσίας, θα μπορούσε εξίσου να υπάρχει χρόνος για περαιτέρω συζήτηση και εξεύρεση λύσεων, σε ότι αφορά τα σημεία που προκαλούν την αντιπαράθεση».

ΑΕΛ – Μάριος Σαββίδης:

«Φυσικά τα σωματεία είναι αυτά που πληρώνουν το νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν το αποφάσισαν τα σωματεία αλλά έχει προταθεί απ’ την πολιτεία και το έχουν ψηφίσει οι αντιπρόσωποί μας στη Βουλή. Η ΑΕΛ είναι υπέρ της μείωσης της βίας και της εξάλειψης της βίας από τους αγωνιστικούς χώρους. Τώρα κατά πόσο θα το επιτύχουμε αυτό με τον συγκεκριμένο νόμο δεν το νομίζω. Είναι διάτρητος. Είναι ένας νόμος ο οποίος πιστεύω δεν αρμόζει στην νοοτροπία των Κυπρίων. Και αν είναι να εξαλείψουμε τη βία με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή χωρίς να έχουμε οπαδούς στο γήπεδο τότε τί να πω; Θα είναι η ταφόπλακα θα έλεγα του ποδοσφαίρου. Ίσως η πολιτεία να δώσει την ευκαιρία σε τους συντελεστές να κάνουν ξανά μια διαπραγμάτευση γενικά με αυτό το θέμα για να βρουν καλύτερη λύση».

ΑΠΟΛΛΩΝ – Φανούριος Κωνσταντίνου:

«Είναι καταρχάς ξεκάθαρο ότι είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας σε οποιονδήποτε αθλητικό χώρο είτε στην κοινωνία γενικότερα. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορούμε να δίνουμε λύση σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια την κοινωνία και ταυτόχρονα να καταστρέφουμε το ποδόσφαιρο αφού οι οπαδοί δεν έρχονται στο γήπεδο, και οικονομικά και ηθικά και γενικά σαν εικόνα δεν αξίζει στο κυπριακό ποδόσφαιρο, η οποία εικόνα θα έπρεπε να ήταν πολύ καλύτερη με γεμάτα γήπεδα, χωρίς αμφισβήτηση χωρίς ίντριγκες. Βλέπουμε ανελλιπώς ομάδες κάθε χρόνο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, φέτος δύο, η ΑΕΛ τα πήγε περίφημα κόντρα σε Ζενίτ και Τότεναμ, άρα θα πρέπει να δούμε ποια είναι η μέση λύση έτσι ώστε να δώσουμε πρωτίστως λύση στο πρόβλημα της βίας και κατ’ επέκταση πως θα επιστρέψουν οι οπαδοί της κάθε ομάδας για τους δικούς της λόγους στα γήπεδα».

ΟΜΟΝΟΙΑ – Αντρέας Δημητρίου:
«Η Ομόνοια τάχθηκε από την πρώτη στιγμή ενάντια στην κάρτα οπαδού τόσο με δηλώσεις παραγόντων της όσο και με ανακοινώσεις. Όταν είχαμε προσκληθεί στη βουλή των αντιπροσώπων δια στόματος του προέδρου μας κ. Σεραφείμ εκφράσαμε αυτή την θέση μας. Οι λόγοι που είμαστε κατά της κάρτα φιλάθλου, είναι πολλοί, μπορεί να αριθμήσουμε κάποιους.

Για εμάς το πιο σημαντικό και πιο σοβαρό είναι πως αυτό το νομοσχέδιο συνιστά φακέλωμα των φιλάθλων και σε αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι. Για εμάς αυτό είναι το σοβαρότερο. Από εκεί και πέρα θεωρούμε ότι για τα σωματεία θα προκύψουν πολλά διαφυγόντα κέρδη, γιατί πρώτον ο κόσμος θα απομακρυνθεί από τα γήπεδα κάτι που φαίνεται από τώρα. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να θεωρεί πως από την πρώτη μέρα που θα εφαρμοστεί αυτή η κάρτα θα τρέξουν οι φίλαθλοι να ακολουθήσουν και να την εφαρμόσουν.

Τα σωματεία θα υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά. Την μεγαλύτερη όμως ζημιά θα την υποστούν τα μικρομεσαία σωματεία, τα οποία έχουν αρχίσει να φωνάζουν για τα μειωμένα έσοδα που έχουν στα εκτός έδρας παιχνίδια τους. Θεωρούμε ότι αυτά θα πρέπει να εκδηλωθούν.

Οι μικρές ομάδες θα πρέπει να τοποθετηθούν και να αντιληφθούν τη μεγάλο πλήγμα θα είναι γι’ αυτούς η εφαρμογή του νόμου. Εμείς σαν Ομόνοια έχουμε 6000 διαρκείας, κόσμος που έχει πληρώσει για να είναι στο γήπεδο όλη την σεζόν. Τι θα γίνει από τον Ιανουάριο που αρκετοί εξ αυτών δεν θα κάνουν κάρτα οπαδού. Ποιος θα συγκρουστεί μαζί τους και ποιος θα τους επιτρέψει να μην είναι στο γήπεδο από την στιγμή που έχουν πληρώσει για να είναι εκεί. Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που θα πρέπει να το δουν όλοι. Απ’ εκεί και πέρα έχουμε δει ότι τα περισσότερα επεισόδια γίνονται εκτός γηπέδου, εκεί που η κάρτα οπαδού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει σε τίποτα ούτε να προσφέρει κάτι. Επιπλέον έχουμε τα έξοδα της εγκατάστασης αυτών των συστημάτων τα οποία ανέρχονται σε εκατομμύρια, τα οποία ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα τα πληρώσει. Θεωρούμε και υποψιαζόμαστε ότι εμείς τα σωματεία θα επωμιστούμε αυτό το τεράστιο βάρος. Αυτά είναι μερικά από τα αρνητικά της κάρτας φιλάθλου, που όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα που θα θέσουν ακόμη και την βιωσιμότητα των σωματείων σε αμφισβήτηση.

Αυτό είναι που θέλουμε όλοι να λάβουν υπόψη τους, να εκφράσουν όλοι την άποψη τους καθαρά και ξάστερα για το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου. Επίσης είχαμε κάποιες τοποθετήσεις από τον κ. Κρις Τριανταφυλλίδη ο οποίος είπε πως ενδεχομένως αυτό το νομοσχέδιο να παραβιάζει πρόνοιες του συντάγματος ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι το οποίο πρέπει να απασχολήσει και την βουλή αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο».

ΑΝΟΡΘΩΣΗ – Μαρίνος Μήτρου

«Η επίσημη Ανόρθωση έχει τοποθετηθεί και στη βουλή των Αντιπροσώπων και στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου, γραπτώς τεκμηριωμένα για το ποιες είναι οι ενστάσεις της, οι τροποποιήσεις που εισηγείται να γίνουν, οι εισηγήσεις της επί διάφορων θεμάτων και προνοιών. Έχουμε μπροστά μας ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει ψηφιστεί από την Βουλή των αντιπροσώπων και έχουμε κι ένα τεχνικό κομμάτι αν θέλετε με τον ΚΟΑ, την ΚΟΠ να μην βρίσκουν ποιος θα καταφέρει να εφαρμόσει τελικά το όλο σύστημα, να υλοποιήσει τις πρόνοιες του νόμου. Από δική μας πλευράς εκείνο που μας νοιάζει πρώτα και πάνω από όλα είναι η ασφάλεια του κόσμου η ασφάλεια και των ποδοσφαιριστών βέβαια εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Θέλουμε ο φίλαθλος να έρχεται στο γήπεδο, να παρακολουθεί με ασφάλεια το παιχνίδι μαζί με τα
παιδιά του. Οι ποδοσφαιριστές να μην κινδυνεύουν την ώρα διεξαγωγής του αγώνας. Και τελικά μετά τα παιχνίδια οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα, ο κόσμος να αποχωρεί με ασφάλεια και ήσυχος από το γήπεδο. Αυτό προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τόσο για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας τόσο και για τα εκτός. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ίσως ταλαιπωρούμε τον κόσμο μας σε αυτή την προσπάθεια του οποίου ζητούμε την κατανόηση».

ΕΡΜΗΣ – Μιχάλης Ανδρέου
«Η κάρτα οπαδού δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αν λειτουργήσει θα είναι η ταφόπλακα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Το θέμα της βίας είναι έξω από τα γήπεδα και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο στις κερκίδες δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι κάτι άλλο. Είδαμε δείγματα γραφής αυτής της κάρτας οπαδού τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και τα μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Ακούγεται πως μεγάλο πρόβλημα, μέχρι και κλείσιμο θα αντιμετωπίσου τα μικρά σωματεία από αυτή την κατάσταση, αλλά μην νομίζετε πως η κατάσταση των μεγάλων είναι και καλύτερη. Ίσως η ζημιά σε αυτούς να είναι μεγαλύτερη».

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – Κώστας Ιερίδης
«Εμείς σαν Νέα Σαλαμίνα ήμαστε εναντίον, αλλά η κάρτα φιλάθλου δεν έπρεπε να ήταν το κύριο ζήτημα. Το θέμα είναι ότι οποιαδήποτε κάρτα που οδηγεί στη ταύτιση κόσμου με σωματεία, λόγω της κυπριακής κοινωνίας και της προκατάληψης που υπάρχει δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα αποδοχής από τον κόσμο. Θεωρούμε πως υπάρχουν πολλά μέτρα που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν για να δώσουν το έναυσμα ελέγχου και να αναπτυχθεί η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους.

Πάντως βλέπουμε ανθρώπους που μισιούνται και δεν μιλούσαν να παίρνουν ανακοινώσεις και κοινά μέτρα και μας δείχνουν μια κατεύθυνση. Έχουμε να κάνουμε με πολλές ομάδες της κοινωνίας, δεν μπορούμε να παίρνουμε από μονοί μας μέτρα. Ήδη οι αντιδράσεις δείχνουν πως δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα.

Είμαστε υπέρ του να παρθούν μέτρα, αλλά μέσα από μια σωστή διαδικασία, να αρχίσουμε από αυτά που θα δημιουργήσουν περισσότερο εμπιστοσύνη, για να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεργασίας με τον κόσμο προς όφελος του ποδοσφαίρου, γιατί ποδόσφαιρο είναι ο κόσμος».

*Η επίσημη ΑΕΚ όπως μας λέχθηκε δεν έχει θέση σχετικά με την κάρτα φιλάθλου…

Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ

Για να μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή η κάρτα φιλάθλου απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν τα γήπεδα τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που μερικά από αυτά ακόμη περιμένουν το… τι μέλλει γενέσθαι με τον τρόπο λειτουργίας της κάρτας, έτσι ώστε να παραγγείλουν τον εξοπλισμό; Θα είναι έτοιμα τα στάδια από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους να «υποδεχθούν» την κάρτα φιλάθλου;

Το Balla επικοινώνησε με τους αρμόδιους των τεσσάρων μεγάλων σταδίων της Κύπρου και τους ζήτησε να τοποθετηθούν επί του βαθμού ετοιμότητας των γηπέδων αλλά και να απαντήσουν στο ερώτημα πως οι ίδιοι βλέπουν την κάρτα φιλάθλου και το κατά πόσο πιστεύουν ότι θα βοηθήσει.

Φοίβος Κωνσταντινίδης – Γενικός Διευθυντής ΓΣΠ

«Θα προχωρούσαμε έτσι και αλλιώς»
«Εμείς εξαγγείλαμε από πέρσι κάποια μέτρα. Ένα από τα μέτρα που αποφάσισε το συμβούλιο ότι θα πάρει ήταν η εγκατάσταση αυτού του συστήματος. Έγιναν οι συζητήσεις με την εταιρεία που μας έδωσε τότε την προσφορά για να κάνει το ΓΣΠ κάρτα. Στην πορεία αποφασίστηκε από το κράτος ότι αυτό το πράγμα θα γίνει κεντρικό. Το σύστημα όμως που μπαίνει τώρα, το είχε προβλέψει ο ΓΣΠ. Εμείς θα το κάναμε έτσι και αλλιώς με τις ομάδες μας. Τα έργα τα οποία κάνει ο ΓΣΠ σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με την κάρτα φιλάθλου. Είναι έργα που θα γίνονταν έτσι και αλλιώς. Είναι προγραμματισμένα εδώ και τέσσερα χρόνια. Εκεί που ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε την εγκατάσταση ήρθε η κρίση και το κούρεμα, ήμασταν σε φάση «θα γίνουν, δεν θα γίνουν;» Πολλοί νομίζουν ότι ο ΓΣΠ τα κάνει όλα αυτά λόγω της κάρτας φιλάθλου, ενώ δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως. Ήμασταν υποχρεωμένοι από την ΟΥΕΦΑ, η οποία μάλιστα μας έστειλε επιστολές για το θέμα, λόγω κρίσης όμως το αφήσαμε για αργότερα.».

«Δοκιμαστικά στο ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα»
«Ο εξοπλισμός που θα μπει, υπολογίζουμε στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Μπαρτσελόνα να λειτουργήσει δοκιμαστικά. Ήδη στη Νότια και στη Βόρεια μπήκαν τα τουρνικέ. Στην Ανατολική και στη Δυτική έχει προγραμματιστεί η τοποθέτησή τους προς το τέλος του Οκτώβρη. Θα μας τα στείλουν από τη Γερμανία στις αρχές του μήνα. Το πρόγραμμά μας λέει ότι στις 25 του Νοέμβρη θα είναι λειτουργήσιμο όλο το γήπεδο για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα».

«Μόνο με την τεχνολογία»
«Η κάρτα από μόνη της δεν θα βοηθήσει. Αν δεν παντρέψεις αυτή την κάρτα με την τεχνολογία, τότε δεν κάνεις τίποτα. Η τεχνολογία είναι αυτή που θα λύσει το πρόβλημα σε συνδυασμό με την κάρτα φιλάθλου. Με την κάρτα φεύγει η ανωνυμία και ακολούθως με την τεχνολογία βρίσκουν ποιος είσαι. Έτσι ναι, θα υπάρξει λύση».

«Είναι “φακέλωμα”, αλλά…»
«Το ότι κάποιος θα έχει το όνομά σου, διεύθυνση και φωτογραφία ναι, είναι φακέλωμα. Αλλά με τον ίδιο τρόπο έχεις την κάρτα στην υπεραγορά, στο γυμναστήριο, τα ίδια στοιχεία δίνεις στο κοινωνικά μέσα δικτύωσης, στη Cyta. Δεν είναι κάτι μυστικό. Αν θέλεις να δεις ποιος είναι ο Γιώργος Γιαπανάς κάνεις ένα απλό search στο Google. Θα σου βγάλει φωτογραφία, το πού εργάζομαι. Ίσως σου βγάλει και διεύθυνση. Δεν είναι κάτι φοβητσιάρικο το να έχει κάποιος τα στοιχεία σου».

«Ο κόσμος θα αγοράζει τα εισιτήρια με την κάρτα φιλάθλου. Στο γήπεδο δεν θα δείχνουν την κάρτα, αλλά το εισιτήριο».

«Το σωστό θα ήταν…»
«Αντιλαμβάνομαι ότι τα σωματεία έχουν καταλάβει την αξία της κάρτας φιλάθλου. Ίσως να ήθελαν να εκδίδουν τα ίδια την κάρτα, όπως θα ήταν και το σωστό. Οι βουλευτές, ωστόσο, αποφάσισαν να δοθεί αυτό το δικαίωμα στον ΚΟΑ».

Νεοκλής Θωμά – Πρόεδρος ΓΣΟ (Τσίρειο)

«Περιμένουμε…»
«Ακόμα δεν έγινε κάποια ενέργεια. Περιμένουμε από την Ομοσπονδία να μας πει να μπουν οι ελεγχόμενες είσοδοι και εμείς αμέσως θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται».

«Να μπουν περιστρεφόμενες είσοδοι»
«Αυτό που γνωρίζω είναι πως επιβάλλεται να μπουν ελεγχόμενες περιστρεφόμενες είσοδοι, οι οποίες θα ελαχιστοποιούν την βία στα γήπεδα και είναι μια ενέργεια που προσπαθούμε εδώ και καιρό να εφαρμόσουμε. Αυτό υπάρχει σχεδόν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου και θα πρέπει να γίνει και στα μεγάλα γήπεδα της Κύπρου, όπως το ΓΣΠ, το Τσίρειο και το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

«Προσπαθήσαμε και πριν…»
«Εμείς προσπαθήσαμε και πριν βγει η κάρτα φιλάθλου να τοποθετήσουμε τις ελεγχόμενες εισόδους, ωστόσο δεν υπήρξε η απαιτούμενη συνεργασία από τους αρμόδιους. Υπήρξε και προσφορά από εταιρεία για να τις τοποθετήσουμε, αλλά απορρίφθηκε από τον ΚΟΑ. Εμείς όταν αναλάβει ο ΚΟΑ και εγκρίνει τα ποσά που χρειάζονται είμαστε αναγκασμένοι να συνεργαστούμε και αυτό θα κάνουμε. Από μόνοι μας δεν έχουμε τέτοια οικονομική δυνατότητα».

Γιώργος Γεωργιάδης – Γενικός Διευθυντής ΓΣΖ

«Το ΓΣΖ δεν είναι έτοιμο να υποδεχθεί την κάρτα φιλάθλου. Πρέπει ακόμη να παραγγείλουμε τα μηχανήματα και να έρθουν να τα εγκαταστήσουν».

«Θα δυσκολευτούμε πολύ»
«Είμαστε ανεξάρτητοι από τον ΚΟΑ και όλα τα έξοδα θα τα επωμισθεί το στάδιο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Ότι πρέπει να γίνει, όμως, θα γίνει. Μέχρι την 1η Ιανουαρίου θα είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει όπως είπα η οικονομική δυσκολία, αλλά θα το προσπαθήσουμε και αφού πρέπει μέχρι τότε να είμαστε έτοιμοι, θα είμαστε».

«Εύκολο στάδιο το ΓΣΖ»
«Από την εμπειρία μου, το ΓΣΖ είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο που μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες εννοώ, είναι πολύ δύσκολο να γίνουν επεισόδια μεταξύ των δύο ομάδων. Είναι ο τρόπος που είναι διαχωρισμένες οι κερκίδες του ΓΣΖ, η Δυτική και η Ανατολική. Μόνο έξω μπορούν να γίνουν επεισόδια, αν γίνουν. Εντός του σταδίου είναι πάρα πολύ δύσκολο και είναι ενδεικτικό ότι οι αστυνομικοί είναι χαρούμενοι όταν έρχονται στο ΓΣΖ επειδή είναι το πιο εύκολο στάδιο για αστυνόμευση, μιας και δεν συγκοινωνούν οι κερκίδες».

«Θα βοηθήσει η κάρτα φιλάθλου»
«Νομίζω ότι συμφωνώ με την κάρτα φιλάθλου. Αυτό γίνεται και σε χώρες του εξωτερικού και πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς αυτά τα στάνταρ για να μπορέσουμε να βαδίσουμε και εμείς μπροστά, όπως τις ευρωπαϊκές ομάδες. Αν καταφέρουμε να σταματήσουμε τη βία, θα είναι ευχής έργο».

Μαρίνος Μήτρου – Εκπρόσωπος Τύπου Ανόρθωσης («Αντώνης Παπαδόπουλος»)


«Θεωρούμε ότι το “Αντώνης Παπαδόπουλος” είναι ένα από πλέον σύγχρονα γήπεδα της Κύπρου. Έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές στη φετινή χρονιά, ειδικά στο θέμα της ασφάλειας, η οποία είναι το νούμερο ένα για εμάς, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του κόσμου που έρχεται στο γήπεδο και μας εμπιστεύεται για 90 λεπτά να παρακολουθήσει έναν αγώνα. Έχει εγκατασταθεί και το νέο σύστημα, των ακυρωτών εισιτηρίων -validators- τα οποία και την πρόσβαση του κόσμου στο γήπεδο θα κάνουν ευκολότερη, θα μπορεί να χρησιμοποιεί ακόμα και το κινητό του τηλέφωνο ως εισιτήριο για να εισέλθει στις κερκίδες. Από την άλλη παρεμποδίζουν κάποια φαινόμενα τα οποία είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την εκδήλωση φαινομένων βίας στα γήπεδα τα οποία ελπίζουμε ότι με αυτές τις νέες τεχνολογίες και
καινοτομίες που εισάγουμε θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά».

** Η έρευνα δημοσιεύτηκε την Κυριακή 28/10, προτού ο ΚΟΑ ανακοινώσει ότι θα αναλάβει την έκδοση της κάρτας φιλάθλου.

Πηγή: balla.com.cy