Φιλτράροντας το «Που πήγαμε και δεν μας άρεσε»

{loadposition ba_textlink}

Υπάρχουν κάποιες στιγμές της ημέρας που θες απλά να σκοτώσεις την ώρα σου και κάποιες άλλες που ο εγκέφαλος βρισκόμενος σε κατάσταση υπερλειτουργίας λόγο των συνεχόμενων υποχρεώσεων μας, έχει την ανάγκη να κάψει εγκεφαλικά κύτταρα.

Καλός ναι μεν ο Μπουκόφσκι, αλλά όταν αρνείται το μυαλό να συνεργαστεί χρειάζεσαι μια μορφή ψυχαγωγίας που δεν θα σου δημιουργήσει αναπάντητα υπαρξιακά ζητήματα και εάν έχεις εξαντλήσει τις επιλογές του SouthPark και του Bing BangTheory ή αν δεν είσαι οπαδός των σειρών αλλά του Facebook, τότε η ομάδα, αγγλιστί το group «Που πήγαμε και δεν μας άρεσε», είναι πλέον η κατάλληλη μορφή ψυχαγωγίας.

Η ομάδα που δημιουργήθηκε για να μας εξυπηρετεί ως καταναλωτές άλλα και να βελτιώνει τους καλοπροαίρετους πάντα ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, επίπεδο διαδικτυακού BigBrother μετά το δεύτερο μηνά εγκλεισμού που οι καυγάδες γίνονταν εντονότεροι.

Οι αναρτήσεις υπό μορφή διαφήμισης

Η ομάδα, που εάν δεν λανθάνομαι είχε ως πρωταρχικό στόχο να αναφέρονται από τα μέλη του χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας που για κάποιον λόγο ο πελάτης/ καταναλωτής έφυγε ευχαριστημένος ή δυσαρεστημένος, έχει επικεντρωθεί μόνο στο που πήγαμε και ΔΕΝ μας άρεσε. Πιθανολογώντας και χαριτολογώντας, η αφαίρεση από την υφολογία της ομάδας της επικρότησης των θετικών στοιχείων, χωρίς φυσικά να έχει προσαρμοστεί η ομάδα στην ανάρτηση μόνο των αρνητικών σχολίων, να έγινε για την αποφυγή τυχόν αναρτήσεων που γίνονταν από τους οικείους των ιδιοκτητών χώρων εστίασης , ψυχαγωγίας κτλ για σκοπούς διαφήμισης. Μέσα στην ψυχοσύνθεση μας οι Κύπριοι είμαστε ένας λαός που θεωρούμε την κουτοπονηριά ως ευρεσιτεχνία, και ο πρωταγωνιστής της ανάρτησης «Τέλειο το Φαί του Κότσιου» την οποία τη συνοδεύει με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που το πιο πιθανόν τραβήχτηκαν για να χρησιμοποιηθούν στο διαφημιστικό ή το μενού είναι πεπεισμένος ότι μας έχει πείσει ότι μιλά με την αντικειμενικότητα του αμερόληπτου πελάτη.

Greeklish Vs Ελληνικοί χαρακτήρες

Αρχικά ξεκαθαρίζω τη θέση μου, είμαι οπαδός των ελληνικών χαρακτήρων και πλέον το βρίσκω αρκετά δύσκολο μου να διαβάσω κείμενο μεγάλο σε έκταση γραμμένο σε greeklish, γι’ αυτό και τα αγνοώ. Δικαίωμα του καθενός να γράφει σε ότι χαρακτήρες θέλει αλλά να ξέρει αυτός που γράφει σε greeklish, δεν διαβάζετε από όλους. Επίσης βρίσκω αρκετά εκνευριστικό να προσπαθεί να γράψει ο άλλος ελληνικά και να τον διορθώνει ο άλλος γράφοντας greeklish, ακόμη πιο εκνευριστικό να λέτε ότι τα greeklish είναι vocal, αν ήταν vocal θα χρησιμοποιούσατε τα φωνητικά σημεία στίξης και θα είχατε όλοι οι οπαδοί των greeklish ένα και μόνο τρόπο γραφής. Και ναι τα αγγλικά ψηφίστηκαν ως διεθνής γλωσσά, το ξέρουμε από τα παιδικά μας χρόνια καθώς ήταν η απάντηση της μάνας μας στη βαριεστιμάρα μας να πάμε στο μάθημα των αγγλικών, τα αγγλικά όμως όχι τα ελληνικά γραμμένα με αγγλικούς χαρακτήρες. Είναι όμως το ίδιο εκνευριστικό να υπάρχουν αναρτήσεις που να επικεντρώνονται γύρω από τα greeklish, δεν είναι αυτή η ουσία του group και ας μην χάνουμε το δάσος που καίγεται επειδή βλέπουμε το δάκτυλο που δείχνει. Δικαίωμα του καθενός να γράφει όπως θέλει από τη στιγμή μάλιστα που είναι εις γνώση του ότι δεν θα διαβάζετε από όλους.

Κόντρα Λευκωσίας- Κοτζινοχωρκών

Θα μπορούσα να το τελειώσω με μια πρόταση, αλλά θα μου φώναζε ο εκδότης μου για τις λέξεις. Όπως και να έχει, δεν ξέρω επακριβώς την οικονομική εξάρτηση της περιοχής των Κοτζινοχωρκων από τη Λευκωσία. Λογικό λόγο καλοκαιριού να είναι πιο συχνά τα παράπονα για τις παραθαλάσσιες πόλεις αλλά δεν είναι ανάγκη να θίγουμε και τους κατοίκους των περιοχών που μας φιλοξενούν, όπως δεν είναι σωστό να θίγουμε και τους κατοίκους που μας επισκέπτονται. Παραγκωνίζοντας το ύφος έκθεσης στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών, οι μεν αν δεν σας αρέσει μην πηγαίνετε και οι δε βελτιώστε το τουριστικό σας προϊόν που έχετε κολλήσει μόνο στο γεγονός ότι έχετε ωραίες παραλίες και όλοι μας προτιμούν, ενώ παράλληλα έχουμε απώλειες λόγο εγωισμού από το τουριστικό μας προϊόν , εισερχόμενο και εξερχόμενο, που προτίμα τα ελληνικά νησιά αλλά και τα παράλια της Τουρκιάς.

Όπως και να έχει αυτή η διαμάχη θα πάψει να υφίσταται με τη λύση του Κυπριακού και ο νοών νοείτω.

Ως λαός αγνοούμε τι εστί διάλογος αφού όλοι είμαστε υπεράνω όλων.