«Γάγγραινα» οι βασιλικοί μισθοί

{loadposition ba_textlink}

Της Αλεξίας Καφετζή

Έχει τραγική πλάκα που ψάχνουμε όλοι να βρούμε τον φταίχτη… Καθώς η Κύπρος σφαδάζει απ’ τους πόνους, ασχολούνται νυχθημερόν με πολιτικά μαγειρέματα και εξοφλήσεις προεκλογικών γραμματίων και όχι μόνο, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και νέες «σωτήριες» λύσεις, αντί να ανασκουμπωθούν, να μιλήσουν την αλήθεια στον κόσμο και να «κοπούν» για τη σωτηρία μας. Οι φασίστες παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο. Δεν έχει προηγούμενο αυτό που ζούμε…

Δείτε επίσης:

 €6.000 τον μήνα μισθό

– Πρόβλημα οι συντάξεις

Στην Αγγλία, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ονομάζονται civil servants. Δηλαδή Υπηρέτες της Πολιτείας και κυρίως των Πολιτών. Στην Κύπρο, η «έννοια» του Δημόσιου Υπαλλήλου είναι πλήρως παρεξηγημένη. Γενικά μιλώντας, έχουν μετατραπεί σε αφέντες, έγιναν ένας βράχος στο λαιμό του Κύπριου και της Πολιτείας. Έχουν μετατραπεί σε θεριό ανήμερο και αχόρταγο, απολαμβάνοντας αξιοζήλευτους μισθούς και έχοντας την «σιγουριά» της μονιμότητας.

Κύπρος των δύο ταχυτήτων

Την στιγμή που η Τρόικα…θερίζει, οι μισθοί των αξιωματούχων καλά κρατούν. Στα €104 εκατομμύρια τον μήνα οι μισθοί του δημοσίου, εξαιρουμένων των επιδομάτων και των εισφορών του κράτους ως εργοδότη, με τον μέσο μηναίο μισθό στη Δημόσια Υπηρεσία να είναι €2.398, στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία €3.267, στις Δυνάμεις Ασφαλείας €2.287 και στη Δικαστική Υπηρεσία €5.235.. 

Ωρολογιακή βόμβα για τα κρατικά ταμεία εξακολουθεί να είναι το κρατικό μισθολόγιο, με κυριότερο βαρίδι τις απολαβές των αξιωματούχων του κράτους. Η οικονομική κρίση, οι μειώσεις μισθών και ωφελημάτων, και η διακηρυγμένη πολιτική για εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, που επικροτείται και από τους δανειστές, άγγιξε ξώπετσα τους αξιωματούχους του κράτους.

Την ίδια ώρα, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατρακυλούν, στελέχη επιχειρήσεων παραμένουν εκτός της αγοράς εργασίας, οι αριθμοί των ανέργων γράφουν «κόκκινο» και ο καθαρός μηνιαίος μισθός της πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε κλίμακες Α1 – Α8 κυμαίνεται από τα €1.058 – €2.353.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, εξάγεται πως ο καθαρός μηνιαίος και ετήσιος μισθός των κρατικών αξιωματούχων (μετά τις περικοπές) συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά την κατάσταση της οικονομίας.

Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις (εκείνες που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τον φόρτο εργασίας και τα πολλαπλά υπηρεσιακά καθήκοντα και ευθύνες) που οι μισθοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως δικαιολογημένοι.

Να αναφερθεί πως η μεγαλύτερη πρόκληση παραμένει η αύξηση του Τιμαρίθμου, που επιβαρύνει το κρατικό μισθολόγιο, και που ήδη έχει καταργηθεί ή παγώσει στον ιδιωτικό τομέα.

Μη βιώσιμο το μισθολόγιο

Στο κατ’ αρχήν συμπέρασμα ότι το κρατικό μισθολόγιο με τον τρόπο που είναι δομημένο δεν είναι βιώσιμο, κατέληξαν οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι διενήργησαν ελέγχους σε θέματα οριζόντιας διαχείρισης προσωπικού, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σύμφωνα με την Επίτροπο Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Εμανουέλλα Λαμπριανίδου Μουσιούτα.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ αναφορικά με τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης, η Επίτροπος Μεταρρύθμισης είπε ότι αυτό που καθιστά μη βιώσιμο το μισθολόγιο είναι ο τρόπος που είναι δομημένο, ο οποίος δεν προάγει την παραγωγικότητα.

Η κ. Λαμπριανίδου υπενθύμισε ότι βάσει προνοιών του Μνημονίου προωθείται μείωση των υπαλλήλων κατά 4,500 μέχρι το 2016.

Διευκρίνισε όμως ότι στο στάδιο αυτό οι εμπειρογνώμονες δεν υπέβαλαν ακόμα εισηγήσεις, αλλά τα προκαταρτικά συμπεράσματα από τους πρώτους ελέγχους που διενήργησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η δεύτερη φάση αποστολών αρχίζει από αρχές Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την τρίτη εβδομάδα Νοεμβρίου, με εξαίρεση το Υπουργείο Παιδείας, για το οποίο η επόμενη επίσκεψη θα γίνει γύρω στις αρχές Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας ανέλαβε την αξιολόγηση των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και Γεωργίας, αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου ανέλαβε τον έλεγχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Εφόρου Εταιρειών, ενώ μικτή ομάδα της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας ανέλαβε τον έλεγχο στα οριζόντια θέματα διαχείρισης προσωπικού, δηλαδή το κρατικό μισθολόγιο, το σύστημα αξιολόγησης και για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Θέματα οριζόντιας διαχείρισης προσωπικού

Στα θέματα οριζόντιας διαχείρισης προσωπικού, οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο κατ’ αρχήν συμπέρασμα ότι το κρατικό μισθολόγιο δεν είναι βιώσιμο.

«Ο τρόπος που είναι δομημένο (το μισθολόγιο) με το σύστημα αυτόματων αυξήσεων και προσαυξήσεων δεν προάγει την ανταγωνιστικότητα και την αποδοτικότητα», ανέφερε η κ. Λαμπριανίδου, προσθέτοντας πως το μισθολόγιο πρέπει να εξεταστεί σε συνάρτηση της σχέσης μεταξύ απόδοσης και αμοιβής, δηλαδή της διασύνδεσης των μισθών με την παραγωγικότητα.

Σύμφωνα με την κ. Λαμπριανίδου, μέσα στο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού όλες οι προαγωγές πρέπει να είναι ανταγωνιστικές και να εγκαταλειφθεί το μοντέλο των αυτόματων προαγωγών και κλιμάκων.

«Πρέπει να καταστήσουμε όσο πιο ανταγωνιστική τη διαδικασία προαγωγής στη δημόσια υπηρεσία, έτσι ώστε να διασφαλίζουμε ότι οι κατάλληλοι, τόσο σε διοικητικές ικανότητες όσο και ικανότητες στρατηγικού σχεδιασμού, να καταλήγουν στις θέσεις κορυφής», πρόσθεσε.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαρα και διαφανή κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού και οι αξιολογητές να τηρούν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις αξιολογήσεις που κάνουν.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Λαμπριανίδου είπε πως όταν ληφθούν από την Κυβέρνηση οι σχετικές αποφάσεις, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν ύστερα από εκπαίδευση, πολλά σεμινάρια, εξομοιώσεις και, όπου κριθεί αναγκαίο, με εφαρμογή των αλλαγών σε φάσεις .

Διευκρίνισε επίσης ότι «οι αλλαγές δεν θα εφαρμοστούν από τη μια μέρα στην άλλη», εξηγώντας ότι οι εμπειρογνώμονες θα προτείνουν σειρά επιλογών για μέτρα που θα βελτιώσουν την απόδοση της δημόσιας υπηρεσίας.

«Απ’ εκεί και πέρα η Κυβέρνηση θα αποφασίσει, αφού διαβουλευτεί με όλους τους εμπλεκόμενους ποια μέτρα και σε πιο χρονικό διάστημα θα εφαρμοστούν», είπε.

Είναι καιρός επιτέλους, το Συμβούλιο Δημοσιονομικής Εξυγίανσης να κάνει κάτι, να σηκώσει μανίκια πάνω, για να δικαιολογήσει τουλάχιστον την ύπαρξη του, με ότι αυτό συνεπάγεται.

* Κατεβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” στο http://24newspaper.com.cy