Γιορκατζίογλου: “Τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για το 2ο γύρο”

{loadposition ba_textlink}

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιορκατζίογλου είχε σήμερα συναντήσεις με τους Μουσταφά Ακκιντζί και Ντερβίς Ερογλου οι οποίοι άρχισαν κύκλο επαφών ενόψει του δευτέρου γύρου των παράνομων εκλογών στα κατεχόμενα την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ερωτηθείς ο ηγέτης του ΡΤΚ αν υπάρχει ενδεχόμενο το κόμμα του να στηρίξει τον Ερογλου, παρέπεμψε στην αποψινή συνεδρίαση.

Σε σχόλιο για δήλωση του Ακκιντζί νωρίτερα για κοινή προσέγγιση με το ΡΤΚ, ο κ. Γιορκατζίογλου είπε ότι στο παρελθόν το ΡΤΚ υποστήριξε το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το αντίστροφο και ότι υπάρχει ομοφωνία στο Κυπριακό.

Ο Γιορκατζίογλου είπε ακόμη ότι η προσωπική του άποψη είναι να υποστηριχθεί κάποιος που είναι υπέρ της ειρήνης, ωστόσο το κόμμα θα λάβει τελικές αποφάσεις και αναλόγως με αυτές ενδεχομένως να γίνουν και νέες συναντήσεις με τους υποψηφίους πριν τον δεύτερο γύρο.

Ερωτηθείς για πληροφορίες ότι πρόκειται να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΡΤΚ, ο Γιορκατζίογλου είπε ότι όταν έρθει η ώρα θα προβεί σε ανακοινώσεις που αφορούν τον ίδιο και ότι από αυτόν θα γίνουν γνωστές οι όποιες ανακοινώσεις.

Πηγή: KYΠΕ