Η Εκκλησία πρόλαβε το κράτος


 

Κάποιοι θα λέγανε ότι είναι επικοινωνιακό τρικ. Κάποιοι άλλοι (οι πιο φανατικοί ψηφοφόροι) θα μιλούσαν για το μεγαλείο της πολιτικής της κυβέρνησης. 

Στην Κύπρο της κρίσης, της τρόικας, των απολύσεων, της ανεργίας και των λαθρομεταναστών όμως κάτι τέτοιο αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Τουλάχιστον για την σημερινή κυβέρνηση και τους σημερινούς Βουλευτές της Βουλής μας. 

Η εκκλησία έβαλε τα γυαλιά στο κράτος. 25% έκοψαν τον μισθό τους τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ενώ δεν θα πάρουν 13ο μισθό. Την ίδια ώρα ψαλίδισαν κατά 15% τον μισθό όσων παίρνουν άνω των 1500 ευρώ. 

Η Εκκλησία φαίνεται ότι έχει καταλάβει ότι ζούμε σε χαλεπούς καιρούς. Ακόμη και επικοινωνιακά να το έπραξε, δεν μπορεί να μην επικροτηθεί. Από την συγκεκριμένη κυβέρνηση, η εκκλησία έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις για το αν πληρώνει τους φόρους της. Στο τέλος η κυβέρνηση έμεινε με το «μπουκάλι στα χέρια». 

Την ίδια ώρα η εκκλησία συνεχίζει να δίνει μεγάλο φιλανθρωπικό αγώνα, την ώρα που οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να πιάσουν τα μεγάλα φορολογικά «λαμόγια». 

Η Εκκλησία προχώρησε στο αυτονόητο, χωρίς Τρόικες και κουραφέξαλα. Έκοψε από τους έχοντες που ανήκουν στην σκέπη της. Η κυβέρνηση προσπαθεί με φόρους και άλλα κόλπα να συμμαζέψει το μεγάλο κρατικοδίαιτο κράτος το οποίο δημιούργησε μαζί με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις που πέρασαν.  

Μακαριότατε, συγχαρητήρια για την κίνηση που κάνατε. Απλώς αποδείξατε και πάλι ότι η Εκκλησία στην Κύπρο, έχει ρόλο Εθνικό!