Η «Υστερία» και ο Mr Rabbit

 

{loadposition ba_textlink}

Η απελευθέρωση από το να θεωρείται ταμπού ο γυναικείος οργασμός, με αρκετή δόση χιούμορ και ομιλούμενοι πάντα για το δυτικό κόσμο ξεκίνησε από το SexandtheCity. Το μόνο σίγουρο για να ακριβολογούμε στη SexandtheCity και έπειτα εποχή είναι ότι οι πωλήσεις σε δονητές, να ‘ ναι καλά ο MrRabbit, αυξήθηκαν κατακόρυφα. Έλα όμως που ο πρώτος δονητής κατασκευάστηκε για να κατευνάσει τη γυναικεία υστερία.

Μεσαίωνας

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στην όχι και τόσο σκοτεινή περίοδο του Μεσαίωνα ο γυναικείος οργασμός θεωρείτο απαραίτητος για να μείνει μια γυναίκα έγκυος. Πίστευαν μάλιστα ότι τα γυναικεία γεννητικά όργανα ήταν ακριβώς ίδια με τα αντρικά αλλά ανεστραμμένα και ότι με κάποιο ανεξήγητο τρόπο οι γυναίκες εκσπερμάτωναν. Το κουφό της υπόθεσης, γιατί κάθε εποχή έχει ένα αστερίσκο που παραπέμπει στο παράλογο, εάν μια γυναίκα έμενε έγκυος έπειτα από βιασμό θεωρείτο ότι είχε οργασμό άρα το είχε ευχαριστηθεί.

18ος αιώνας

Στο Μεσαίωνα τουλάχιστον δεν θεωρούσαν τη γυναικεία ευχαρίστηση ως μια μορφή υστερίας, όπως συνέβαινε τον 18ο αιώνα. Τον 18ο αιώνα λοιπόν η γυναικεία επιθυμία και ηδονή ήταν συνώνυμη με την υστερία, αφού η γυναίκα που ήθελε να βιώσει στο απόλυτο τον οργασμό θεωρείτο παράφρων. Ως θεραπεία στην «ανίατη ασθένεια» της γυναικείας φύσης ήταν το πυελικό μασάζ για χάρη του οποίου εφευρέθηκε ο πρώτος δονητής για να κατευνάσει την επιθυμία των γυναικών για οργασμό. Αναφορικά με την Υστερία του 18ου αι. υπάρχει και σχετική ταινία κομεντί του 2011 το «Hysteria», αμερικανιά βέβαια άλλα αν έχετε ώρα για σκότωμα μπορείτε να τη δείτε.

1940

Τη δεκαετία του 1940, αν και μου διαφεύγει το πώς και το γιατί εν μέσω Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν χρόνο να ασχοληθούν με τη γυναικεία φύση, ο αμερικανός καθηγητήςεντομολογίαςκαιζωολογίας, καισεξολόγος Άλφρεντ Τσαρλς Κίνσεϊ διεξήγαγε μια, με όρους facebook, σοκαριστική έρευνα για την εποχή που είχε ως βασικό θέμα τον γυναικείο οργασμό. Στα βασικά του συμπεράσματα ήταν ότι το 40% του δείγματος απάντησε ότι ο πρώτος οργασμός ήρθε μέσω του αυνανισμού, ένα 5% από ονειρώξεις και ότι το 14% παραδέχτηκε ότι είχε πολλαπλούς οργασμούς. Η δημοσίευση της έρευνας και των στατιστικών βοήθησε τον γυναικείο οργασμό να γίνει αποδεκτός ως γεγονός.

1960

Η κοινωνία ξεκίνησε να αποδέχεται τον γυναικείο οργασμό στα πλαίσια του ναι έχουμε και εμείς δικαίωμα στη σεξουαλική ευχαρίστηση και οι επιστήμονες ξεκίνησαν τις θεωρίες για το τι είναι οργασμός. Το 1967 στο βιβλίο του «Ο γυμνός πίθηκος», ο Ντέσμοντ Μόρρις υποστήριξε ότι ο γυναικείος οργασμός υπάρχει για να κάνει τους άνδρες να δείχνουν αποφασιστικότητα, ευγένεια, τρυφερότητα και γενικότερα στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν ότι ο άλλος είναι ικανός για πατέρας. Άλλοι ερευνητές υποστήριξαν ότι ο γυναικείος οργασμός δε σχετίζεται με την μονογαμία αλλά είναι ένας τρόπος προσέλκυσης πολλαπλών παρτενέρ.

Σήμερα

Ο γυναικείος οργασμός θεωρείται απαραίτητος για την ψυχική και σωματική υγειά της ίδια της γυναίκας άλλα και των γύρω τις. Στη σοβαρότητα του θέματος, σύμφωνα με τις επιστημονικές θεωρίες που υπάρχουν ο γυναικείος οργασμός δεν διαφέρει από τον αντρικό αφού οι ιστοί που εμπλέκονται στον οργανισμό των δυο φύλων είναι παρόμοιοι και εντοπίζονται κυρίως στο πέος των ανδρών και στην κλειτορίδα των γυναικών. Πρωτοεμφανίζονται στο έμβρυο των 8 εβδομάδων όπου ακόμη δεν έχει καθοριστεί το φύλο και αποκτούν τη τελική τους μορφή σύμφωνα με το φύλο του παιδιού. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις θηλές που εμφανίζονται στο αδιαφοροποίητο ακόμα έμβρυο.Έτσι, λοιπόν, οι άνδρες φέρουν ένα χαρακτηριστικό πολύτιμο για τις γυναίκες, τις θηλές, ενώ οι γυναίκες έχουν οργασμικές συσπάσεις, που ουσιαστικά είναι αναγκαίες και χρήσιμες για τον άνδρα, προκειμένου να ωθήσουν το σπέρμα στον προορισμό του κατά την εκσπερμάτιση. O γυναικείος οργασμός υπάρχει απλώς για την ευχαρίστηση του γυναικείου φύλου και κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να τον βιώσει. Όσον αφορά τους μύθους περί οργασμού με κολπική διείσδυση αυτό συμβαίνει σπάνια ή δεν έχει συμβεί ποτέ στο ένα τρίτο των γυναικών. Είναι γεγονός, ότι το κέντρο της ηδονής για τη γυναίκα είναι η κλειτορίδα, που είναι το αντίστοιχο όργανο με το ανδρικό πέος.

Συμπερασματικά

Επαγωγικά λοιπόν σκεπτόμενοι, μην αγχώνεστε μετρώντας τα εκατοστά του ανδρικού σας μορίου με σκοπό να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας αφού θεωρείτε πως έτσι ικανοποιείτε τη σύντροφο σας, άλλα προσπαθήστε να βελτιώσετε τη τεχνική σας στα προκαταρτικά που λαμβάνουν χώρα στην κλειτορίδα.

**Για το trivial της υπόθεσης

Σήμερα, Σάββατο 8 Αυγούστου, γιορτάζουμε την Παγκοσμία Ημέρα Γυναικείου Οργασμού, η οποία πρωτογιορτάστηκε την ογδόη μέρα του όγδοου μήνα του χρόνου το 1998 έπειτα από πρωτοβουλία του εικαστικού, καλλιτέχνη, ακτιβιστή για το σεξ και αμφίφυλου Άλεξ Χίρκα.

* Κατεβάστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της “24” στο http://24newspaper.com.cy!