Η Τρόικα θα μας βάλει στο «αρτσιομάντρι» της

 

Γράφει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος

Μέσα σε 5 ημέρες διαπραγματεύσεων (λέμε τώρα) με την Τρόικα αποκαλύφθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η Κύπρος ήταν ένα σπίτι φτιαγμένο από σπίρτα

Το αλαλούμ των δηλώσεων Χριστόφια και Σιαρλή και το τεταμένο κλίμα που θυμίζει «λωρίδα της Γάζας» ανάμεσα στα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας έφερε στο φως την άγνοια και την προχειρότητα με την οποία έχουμε χειριστεί την υπόθεση «μνημόνιο». Καμιά πρόβλεψη δεν βγήκε σωστή. 

Μοιάζουμε με ένα στράτευμα που η ηγεσία του δεν ξέρει που να το οδηγήσει και το χειρότερο τσακώνεται μεταξύ της.  

Ξεκινήσαμε να μιλάμε με την Τρόικα τον Ιούλιο, πήγαμε διακοπές τον Αύγουστο λες και την παίζαμε για πλάκα, γυρίσαμε τον Σεπτέμβρη και μετά την «φάπα» που φάγαμε στο Eurogroup της Λευκωσίας αρχίσαμε να σκεφτόμαστε σοβαρά.  

Τον Οκτώβριο ετοιμάζαμε αντιπροτάσεις τις οποίες και συζητούσαμε από το skype και το Iphone. Και στο τέλος όλοι μας καθίσαμε στη πολυθρόνα και περιμέναμε την Τρόικα να έρθει με λουλούδια στα χέρια και μέσα σε 3 -4 μέρες να συμφωνήσουμε και να πάρουμε τα λεφτά.

Η Τρόικα ήρθε για να μείνει! Πρέπει να το καταλάβετε! Από αυτό το «σπορ» που λέγεται μνημόνιο κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά. Ήρθε να μας βάλει… στο «βρακί» της. Ήρθε να αλλάξει τα πάντα για να χρειαστούν χρόνια, ώστε δημιουργηθεί και πάλι μια στέρεα βάση χώρας. 

Ήρθε για να μας κάνει να ζούμε με την «δόση» όπως ο ναρκομανής που τρελαίνεται μέχρι να την πάρει.  Αυτό ήδη στην Κύπρο το πέτυχε καθώς ξέρει ότι ψάχνουμε για 1 δις ευρώ τον Δεκέμβριο. 

Βέβαια η αλήθεια είναι πικρή… Εμείς την φωνάξαμε δεν ήρθε μόνη της. Εμείς κάναμε το κράτος μας φτωχό και τις τράπεζες ψιλικατζίδικα. Και μ` αρέσει που φωνάζουμε κιόλας. Θέλετε τσαμπουκά; Διώξτε την και πείτε στους πολίτες, κοιτάξτε δεν έχουμε μία και πρέπει από την αρχή μόνοι μας. Επίσης πείτε στις μεγάλες εταιρίες και στις τράπεζες βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει. 

Τουλάχιστον πείτε την αλήθεια στους πολίτες που θα πληρώσουν το μάρμαρο. Δεν έχουν δικαίωμα να ξέρουν τι πληρώνουν; Δεν έχουν δικαίωμα να δουν πίσω από τα σίδερα αυτούς που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια;